reklam

22 Kasım 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Tepeören köyünde Formula 1 umudu

Formula 1 pistinin yapılacağı Kurtköy'ün Tepeören köyünde, köylüler çok sevinçli. 

Çarpık yapılaşma böylece önlenir
Emlakçılık yapan 48 yaşındaki Eyüp Gerçek, şunları söyledi: ‘‘Burası şu anda emlak alanında zaten gözde olan bir yer. Şu anda metrekare fiyatları 7-30 milyon arasında değişiyor. Yapılacak olan iş, planlı olacağından çarpık yapılaşmayı önler, çevreye etkileri olumlu olur. Fiyat artışı olmasını da bekliyoruz.

Arazi ihtilaflı
Tepeören Köyü Muhtarı Kemal Demiröz'ün görüşleri şöyle: Haberi televizyonlardan duyduk, resmi bir bilgimiz yok. Çok sevindik, köyümüz ve çevresinde çok şey değişecek. Havaalanının inşasından sonra arsa fiyatları arttı, villalar yapılmaya başladı. Şimdi arsa değerlerinin çok daha fazla artacağını düşünüyoruz. Pistin yapılacağı arazi resmi kayıtlara göre Karaaliler diye geçen bugün ise Karaağıl diye bilinen mevkide. Ancak arazilerde bazı ihtilaflar olduğunu duyduk, umarız çözülmüştür.

Pistin uzunluğu 5 km
Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu Başkanı (TOMSFED) Mümtaz Tahincioğlu, Kurtköy Tepeören'de 2200 dönem arazi içinde yapılacak pistin uzunluğunun 5 km olduğunu açıkladı. Tahincioğlu, şöyle konuştu:

‘‘Pistin krokisi daha hazır değil. Önümüzdeki hafta pistlerin mimarı Herman Tilke gelecek. Ondan sonra şekil belli olacak. 3 hafta sonra da Bernie Ecclestone gelecek. Biz herhangi bir pist yapmıyoruz. Dünyanın en iyisini yapmak için kolları sıvadık. Arazinin içinde büyük bir F1 kompleksi kurulacak. Burası dünya çapındaki bütün organizaesyonları yapacak bir pist olacak. Turing Car, Motor Grand Prix'leri gibi.’’

Öteyandan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Formula 1 projesi için şirket kurma hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi. Formula-1 projesini İTO'nun yürüteceğini belirten Yıldırım, bu konuda İTO Meclisi‘nden yetki aldıklarını anımsattı.

Pist buraya yapılacak
Emlakçılar, Tepeören köyünde arsa fiyatlarının şimdiden arttığını, pistin inşasının başlamasıyla 2-3 katına çıkmasını beklediklerini söylediler. Köylüler bir yandan da köylerinin Orhanlı beldesinin mi, yoksa Akfırat beldesinin mi mücavir alanında yer alacağına karar verilecek hukuk savaşının sona ermesini beklediklerini söylüyorlar.
Hürriyet

 

Kasım 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Mustafa Kemal Abadan 
26 Kasım 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Mustafa Kemal Abadan hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz