reklam

09 Aralık 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Bodrum kurtuldu

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Hürriyet'in yayını üzerine, Bodrum yarımadasını betonlaşmaya teslim edeceği belirtilen ve büyük tepki çeken ‘‘Bodrum Yarımadası Çevre Düzeni Planı Revizyonuna’’ el koydu.

Ergezen, Bayram tatili olmasına rağmen yazılı talimat vererek, planın uygulanmasının durdurulmasını istedi. Ergezen, Hürriyet'in bu planla Bodrum'da beş kata kadar inşaat izninin gündeme geleceği ve betonlaşmaya yol açılacağı haberlerini ihbar kabul edip ciddiye alarak harekete geçtiğini açıkladı.

Güzelini yapacağız
Bakan Ergezen, Bodrum'da inceleme yaparak imar planını tepkiler ışığında gözden geçireceklerini, bütün boyutlarıyla yeniden inceleyeceklerini söyledi.

Ergezen, ‘‘Haberde adı geçen, Bodrum'daki sivil toplum örgütlerinin, yerel yöneticilerin, resmi yetkililerin görüş ve değerlendirmelerini dikkate alacağız. Bodrum için, turizm için, memleketimiz için en uygun olanı en güzeli neyse onu yapacağız’’ dedi.

Ergezen, şöyle devam etti:
‘‘Önceki gün bakanlıkta bürokratlarla çalışırken, Hürriyet'teki haberi gördüm. Bizden önceki Hükümet döneminde uygulamaya konulan planın betonlaşmaya yolaçacağı iddia ediliyordu. Hürriyet'teki haber doğrultusunda, tepkileri de dikkate alarak, planın yeniden gözden geçirilmesi, yeniden değerlendirme yapılması için yazılı talimatla uygulamanın durdurulmasına karar verdik. Gerekirse, ekip olarak mahaline, Bodrum'a giderek, yerinde inceleme yapacağız. Eğer düzeltilmesi gerekiyorsa düzeltilecek, yeniden yapılması gerekiyorsa yeniden yapılacak. Bazı değişiklikler yapılarak uygulamaya geçme imkanı varsa, ona da bakılacak. Tüm bu değerlendirmelerden sonra bir karar verilecek. Hürriyet’inhaberine teşekkür ediyorum.’’
Milliyet

 

Aralık 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

'Mimarlık Eğitiminin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 17 Aralık'da Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Necati İnceoğlu
Konuşmacılar:
Aydan Balamir, Bilge Işık, Aykut Köksal, Hakkı Önel, Zülküf Güneli


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz