reklam

09 Aralık 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İTO'dan "Teknotarım Projesi"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, "Formula 1 pisti, yeni bir uydukent inşası ve Türkiye'nin ilk Teknotarım Projesi"ni başlatacaklarını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, İTO heyetinin, geçtiğimiz Pazartesi günü Ankara'da, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile görüştüğünü hatırlatarak, şöyle dedi: "Görüşmelerimizde, reel sektörün üretim için desteklenmesi konusunda bakanlarımızla fikir birliği içinde olduğumuzu gördük. Ayrıca Formula 1 pistinin inşası, yeni bir uydukent projesi ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile örnek teknotarım alanı oluşturulması konusunda harekete geçiyoruz."

Yıldırım, Maliye Bakanı Unakıtan'la yaptıkları görüşmede İstanbul için yeni bir uydukent projesi başlatma kararı aldıklarını anlatarak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun'la da Alpullu'daki Sarmısaklı Çiftliği'nin örnek teknotarım alanına dönüştürülmesi için görüş birliğine vardıklarını bildirdi.

İTO Başkanı Yıldırım, şunları kaydetti: "Maliye Bakanı Sayın Unakıtan ile yaptığımız görüşmede, İstanbul Kilyos'taki hazineye ait bir arazinin belirlenip rehabilite edilerek imara açılması ve kat karşılığı inşaat şeklinde yapılması suretiyle örnek bir uydukent projesini hayata geçirmeye karar verdik.

Böylelikle hükümete önerdiğimiz 50 milyar dolarlık kaynak paketi çerçevesinde hem konut açığını gidererek 30 sektörü canlandıracak, hem de ayakta kalmaya çalışan KOBİ'lere taze kaynak yaratıp istihdam sağlayacak projemizi başlatma fırsatı bulacağız. Uydukent projesinde, sosyal tesisler, alışveriş merkezleri ve rekreasyon alanları da yer alacak.

Üçüncü somut projemizi ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali Coşkun'un desteğiyle başlatacağız. Trakya Alpullu'daki Sarmısaklı çiftliğini, ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak, içinde Ar-Ge, üretim, pazarlama gibi üniteler de bulunacak şekilde ülkemizdeki bir ilke daha imza atarak, örnek bir teknotarım alanı haline getirmek için çalışmalara başlıyoruz."
Dünya

 

Aralık 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

'Mimarlık Eğitiminin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 17 Aralık'da Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Necati İnceoğlu
Konuşmacılar:
Aydan Balamir, Bilge Işık, Aykut Köksal, Hakkı Önel, Zülküf Güneli


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz