reklam

19 Aralık 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Nostaljik Moda tramvayı dönüyor

Son seferini yaklaşık 40 yıl önce yapan ''Moda Tramvayı'', nostaljik görünümüyle 6 ay sonra yeniden İstanbullular ile buluşacak. İETT Genel Müdürlüğü, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde uzun yıllardır faaliyette olan nostaljik tramvayın bir benzerini, Kadıköy'de yapmak için çalışmalarını tamamladı. Projesi tamamlanan Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı'nın, idari binası ve depolama alanının inşaat çalışmalarına da başlandı.

İETT Genel Müdürü Rıdvan Aslan, Bahariye Caddesi'nin kültür hayatının zenginleştirilmesi ve ticari hayatının daha da yoğunlaştırılması açısından nostaljik tramvayın son derecede önemli olduğunu söyledi. Aslan, İstanbul'un tarihsel dokusuna ve nostaljik görüntüsüne çok önem verdiklerini ifade ederek, ''İstanbul'un, nostaljik tramvayını yaşaması ve yaşatması gerekiyor. Nostaljik tramvayı, sadece ulaşım amacıyla değil kent içi toplu taşımacılığın öyküsü anlamında da yaşatmak istiyoruz'' dedi.

Bahariye Caddesi'nde taşımacılığı sağlamak amacıyla nostaljik tramvaya ihtiyaç olduğunu kaydeden Rıdvan Aslan, ''Temmuz ayında 4 vagonla seferlere başlıyoruz. Zamanla vagon sayısı 6'ya da çıkabilir. Günde 10 bin civarında yolcu bekliyoruz'' diye konuştu. Aslan, ray siparişlerinin de verildiğini ve ocak ayı sonunda gelmelerinin beklendiğini kaydetti.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Projesi'ni büyük bir heyecan ve sevinçle karşıladıklarını söyledi. Öztürk, Beyoğlu'ndaki nostaljik tramvayın tek yönlü gidip geldiğini, Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı'nın ise sürekli ring sistemi yapacağına dikkati çekerek, tramvayın Moda İskelesi'ne doğru inmesi ve sahil yoluna dönmesi yolunda çalışmalar yaptıklarını ve projeye bu yönde katkı vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Bahariye Caddesi yeniden düzenlenecek
Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Düzgün Meriç ise Kadıköy -Moda Nostaljik Tramvay Projesi'nin idari binasının Kadıköy dolmuş duraklarının arkasındaki park ile sahil yolu arasında yapıldığını, başlangıç yerinin de bu nokta olduğunu anlattı. Tramvay hattı yapılırken, Bahariye Caddesi'nde çok ciddi tahribatların meydana geleceğini kaydeden Meriç, Bahariye Caddesi'nin İstiklal Caddesi'ne benzer bir yaklaşımla yeniden düzenleneceğini bildirdi.

Düzgün, Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı'nın Moda İskelesi'ne de hayat vermesi için iskeleye kadar inmesi yolunda önerileri olduğunu, ancak bunun keşif bedelini artıracağı gerekçesiyle İETT tarafından daha sonraki dönemde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Sefere 4 vagonla başlayacak
Gelecek yılın Temmuz ayına kadar bitirilmesi planlanan Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı, 3.4 milyon dolara mal olacak. 4 vagonla seferlerine başlayacak tramvay sistemi, İstiklal Caddesi'ndeki nostaljik tramvayla benzer özellikleri taşıyacak. Ring seferler yapacak olan Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı, Kadıköy Belediyesi'nin tarihi binasının yakınındaki alandan hareket edip, otobüs özel yolunu izleyerek Altıyol Meydanı'na varacak. Altıyol'dan Bahariye Caddesi'ne çıkacak nostaljik tramvay, Moda Caddesi üzerinden tekrar Kadıköy Meydanı'na gelecek.
Hürriyet

 

Aralık 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Metin Hepgüler 
24 Aralık 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Metin Hepgüler ile ilgili Forum' da başlayan tartışmaya katılmak için tıklayın.


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz