reklam

04 Şubat 2003 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Deprem şûrası toplanacak

Deprem konusunda her kafadan ayrı bir ses çıkmasının doğru olmadığını belirten Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezer, mart ayında ‘Deprem Şûrası’nı toplayacaklarını açıkladı. Şûrada, alınması gereken tedbirler ve mevcut yapıların durumu gözden geçirilecek.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, depremle ilgili her kafadan bir ses çıktığından yakınırken, bakanlık olarak bunu önlemek için “Deprem Şûrası”nı toplayacaklarını söyledi. Şûranın, mart ayında Ankara’da gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

Bakan Ergezen, şûra hakkında yaptığı açıklamada depremle ilgili İstanbul’da çeşitli gruplar ve üniversitelerin bazı çalışmaları bulunduğunu hatırlattı. Ancak bu gruplar arasında bir koordinasyon bulunmadığını kaydeden Ergezen, “Depremle ilgili her kafadan bir ses çıkıyor. Bakanlık olarak bunu önlemek için ‘Deprem Şûras’ı düzenleyeceğiz. Şûra için çalışmalara başlanması talimatını verdim.” dedi.

Ergezen, yapılacak şûrayla, depremle ilgili alınması gereken tedbirleri belirlemeyi, kamuoyunu bilgilendirmeyi ve mevcut yapıları gözden geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ergezen, her şeye rağmen depremle ilgili savların vatandaşın deprem konusunda bilinçlenmesinin sağlanması açısından isabetli olduğunu vurguladı.

Müsteşar Yardımcısı Mahmut Küçük de, Türkiye’de deprem konusunda yapılacak ve yapılması gereken işlerde bir başıbozukluk bulunduğunu ifade ederken, şûranın, depremle ilgili var olan savların temellendirilmesi açısından önemli olacağını söyledi.

Büyük bir bölümü deprem riski taşıyan Türkiye’de, depreme dayanıklı binalar yapılması gerektiğini belirten Küçük, “Hatta daha önemlisi yerleşim alanlarının seçiminden başlayarak ülke genelinde iskan politikaları geliştirerek bu konuyu çözmemiz gerekiyor,” dedi.

Küçük, mart ayında Ankara’da gerçekleştirilmesi düşünülen şûrada bunun temellerinin atılacağını vurgularken, şöyle devam etti:

“Şûrada öncelikli olarak, İstanbul’daki deprem riski yeniden şehirleşme vizyonu içinde değerlendirilecek. Deprem zararlarının nasıl azaltılabileceği, bölgesel planlama ölçeğinde yerleşim birimlerinin nasıl yapılabileceği ve mevcut yapı stoğunun depreme karşı nasıl güçlü hale getirileceğinin ilkesel kararları alınacak.”

Mahmut Küçük, şûranın sonuçların kamuoyuna sunulacağını ve bunu hükümet programı veya genelgesi şekline getirerek, ilkesel kararlarla hayata geçirmeyi istediklerini sözlerine ekledi.
Zaman

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Abdurrahman Hancı  
04 Şubat 2003 
günü  Diyalog bölümümüze konuk olacaklar.

Abdurrahman Hancı ile ilgili Forum'da başlayan tartışmaya katılmak için tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz