reklam

24 Şubat 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Onarılmayan hastane binası yüzünden mağdurlar artıyor

Depremden sonra hizmet dışı kalan 7 katlı SSK Adapazarı Hastanesi 3,5 yıldır tamir edilemedi. Sağlık hizmetlerinde büyük mağduriyetler yaşanıyor. Çaresizlikten yakınan hastane başhekimi İrfan Öztürk de hasarlı binanın onarılması gerektiğini söyledi.

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Adapazarı Hastanesi’nde uzadıkça uzayan muayene kuyrukları, hastaları ve hastane personelini çileden çıkarıyor. Depremde hasar gören ve halen onarılmayan 7 katlı Adapazarı SSK Hastanesi binasının kullanılamaması sebebiyle prefabrik ve diğer yetersiz fiziki mekanlarda verilen sağlık hizmetlerinde büyük aksamalar yaşanıyor. Sadece çocuk polikliniğinde günde 150 çocuğun muayene edildiği hastanede hastalar kuyrukta uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

3,5 yıldır kat alımı suretiyle onarılmayan hasarlı hastane binası en çok hastaları vuruyor. Binlerce sigortalı yeterli hizmet alamadığı için mağdur durumda kalıyor. Yoğunluk sebebiyle doktorlar hastaları çok kısa bir süre muayene etmek zorunda kalıyor. Çocuk servislerinde 1 dakika arayla muayene sırası verilirken diğer servislerin muayene zamanları ise 2–4 dakika arasında sınırlı tutuluyor. Bu sürenin muayeneye yetmemesi sebebiyle hastalar kuyrukta uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar.

Hastane başhekimi İrfan Öztürk de çaresizlikten yakınıyor. Öztürk, yaptığı açıklamada, SSK’nın mevcut hasarlı binasının bir an önce onarılarak hizmete açılması gerektiğini söyledi. Öztürk, kentte binlerce sigortalı ve bunların yakınları olduğunu dile getirerek prefabrik yapılarda artık hizmet verecek durumda olmadıklarını, hasta yoğunluğuna bu yapıların yetersiz kaldığını vurguladı.

Taşınma çözüm değil
Bu arada hastanenin, onarılıncaya kadar Toyotasa Devlet Hastanesi’ne nakledilmesi tartışılmaya başlandı. Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’nin ‘özel bir işlevi’ olduğu belirtilerek bu hastanenin mutlaka aynen muhafaza edilmesi gerektiği bildirildi. Şehir dışında kurulan Toyotasa Hastanesi’nin, TEM otoyolu ve diğer karayollarına yakın bulunması, trafik kazalarına ânında müdahale etmesi sebebiyle özel bir önem taşıyor.

Ayrıca Toyotasa Hastanesi’nin fiziki bakımdan çok büyük olmadığı ve iki hastaneyi kaldıracak durumda olmadığına dikkat çekilirken, hastanenin şehir dışında olması dolayısıyla sigortalıların ulaşım problemi yaşayacağı kaydediliyor. Bu bakımdan taşınma yerine, hastane binası onarılıncaya kadar SSK’lıların diğer hastanelere sevk edilmesinin en uygun çözüm olduğu vurgulanıyor.
Zaman

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Vasıf Kortun 25 Şubat 2003  günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Vasıf Kortun hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz