reklam

12 Nisan 2003 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Autodesk Raster Design 2004 Türkiye’de de pazara sunuluyor

Kağıttan taranmış çizim ve haritalar, hava fotoğrafları, uydu görüntüleri gibi raster verilerin, mühendislik, mimarlık, haritacılık, planlama, GIS, vb. projelerde kullanılabilmesini sağlayan Autodesk Raster Design yazılımının yeni sürümü, Türkiye’de de satışa çıkıyor.

Kağıttan taranmış raster veriler, Autodesk Raster Design 2004 ile AutoCAD veya AutoCAD tabanlı dikey uygulamalar içersinde düzenlenebilir, kolay kullanımlı araçlarla vektöre çevrilebilir, proje sunumlarını zenginleştirmek için kullanılabilir. Sadece gereken kısımlar değiştirilip, raster ve vektör verilerin birlikte çıktısı alınabilir. Örneğin, bir inşaat mühendisi, çizimini hava fotoğrafının üstüne oturtarak projeyi çok daha gerçekçi koşullarda oluşturabilir ve sunabilir. Bir mimar kağıt üzerinde var olan kat planlarını kendi tasarımıyla birleştirebilir. Bir makina mühendisi değişiklik gereken bir parçanın kağıt üzerinde bulunan eski çizimini kullanıp, sadece gerekli yerleri bilgisayarda düzeltebilir. GIS projelerinde, uydu görüntüleri altlık olarak kullanılabilir.

Tasarım Verinizin Değerini Arttırın
Autodesk Raster Design 2004 ile üretimi için zaman, para ve emek harcadığınız kağıt üzerindeki çizimleri, hava fotoğrafları ve uydu görüntülerini bir arada kullanabilir, vektör veri ile birlikte görüntüleyebilir ve çıktısını alabilirsiniz. AutoCAD vektör ve öznitelik verilerini coğrafi referanslı raster görüntüler ile birlikte kullanabilir, "rubbersheeting" ile görüntülerinizi ve taranmış çizimlerinizi gerçek dünya koordinatlarına dönüştürebilirsiniz. Raster görüntüler AutoCAD ve AutoCAD tabanlı ürünler ile görüntülenebilir ancak Autodesk Raster Design ile vektör verinizi ve raster görüntüleri çakıştırarak çok daha hassas ve gerçekçi verilerle çalışabilirsiniz.

Hassasiyet ile Maliyetleri En Aza İndirin
Yazı ağırlıklı çizimleri sayısallaştırırken elle veri girişi zamanından tasarruf edecek ve hassas bir şekilde çalışabileceksiniz. Etkileşimli sayısallaştırma araçlarını kullanırken geometri üzerinde anında değişiklik ve düzenleme yapabilirsiniz. Bu da taranmış çizim ve haritalarınızı çok daha hassas bir şekilde çevirebilirsiniz demektir. Raster geometriyi bir tıklama ile AutoCAD nesnelerine dönüştürülebilirsiniz. Sayısallaştırma yaparken tüm süreci kontrol altında tutabilirsiniz. Örneğin; haritalar sayısallaştırılırken, üzerindeki bilgiye göre çizgi tipi, renk, vb. nesne özellikleri belirlenebilir.

Verilerinizi Güvenli bir Şekilde Paylaşın
Autodesk Raster Design 2004 ile Internet, intranet veya extranet üzerinden raster dosyalarınızı paylaşabilirsiniz. Yeniden düzenlenen görüntü yönetim penceresi ile tüm görüntü kontrollerini tek bir diyalog kutusu içerisinden yapabilirsiniz. Autodesk Raster Design ile çizimlerinizi güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Kullanıcılar herhangi bir görüntüleyici ile çizimleri görüntüleyebilir fakat üzerinde değişiklik yapamazlar.

Proje Üretim ve Onay Sürelerini Kısaltın
Projenin tamamlanabilmesi için gereken onayların alınması genellikle uzun zaman alır. Autodesk Raster Design ile fotoğraf ve görüntüleri kullanarak, projeleri onaylayan kişilerin projenizin gerçek hayata nasıl geçeceği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlarsınız.

Autodesk Raster Design 2004 hakkında detaylı bilgi için www.sayisalgrafik.com.tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Arkitera

 

Nisan 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yerel Yönetimler ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 01 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Cem İlhan, Nevzat Sayın

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz