reklam

14 Nisan 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

3. köprü yeniden gündemde

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Vekili Sabri Erbakan, 3. boğaz köprüsünün yapımının, trafiği felç olmuş İstanbul için önemli bir proje olduğunu söyledi.

Erbakan, 3. boğaz köprüsünün yapımı için 4 alternatif güzergah bulunduğunu belirterek, “Bu alternatiflerden bize en cazip geleni Göztepe’den başlayıp Çengelköy üzerinden 1. ve 2. köprünün en sağ tarafındaki güzergahtan geçendir” dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Vekili Sabri Erbakan, 3. boğaz köprüsünün yapımının, trafiği felç olmuş İstanbul için önemli bir proje olduğunu söyledi. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ile 3. köprünün güzergah seçimine ilişkin çalışmaların yapıldığını belirten Erbakan, köprünün yapımı için 4 alternatif güzergah bulunduğunu kaydetti.

Bu alternatifler içinde hem trafik sorununun çözümü, hem de maliyet nedeniyle kendilerine en cazip gelenin ise “Göztepe’den başlayıp Çengelköy üzerinden birinci ve ikinci köprünün en sağ tarafındaki güzergahtan geçen” alternatif olduğunu kaydetti.

Erbakan, 3. köprü için iki köprü arasında yapılması şeklinde bazı alternatiflerin de bulunduğunu, ancak bu alternatiflerde karşı taraf bağlantılarında birtakım sıkıntılar olabileceğini belirterek, köprünün hangi güzergahta yapılacağının birkaç hafta içinde belli olacağını kaydetti.

Yap-İşlet-Devret modeli
Köprünün “yap-işlet-devret” modeliyle yapılmasını düşündüklerini bildiren Erbakan, köprünün yapımıyla ilgili kısmen bir bağlantı olmasa da bazı Amerikan ve Fransız firmalarının ilgilendiğini söyledi.

Erbakan, önümüzdeki günlerde köprüyle ilgili hedefleri ve yapılmasını istediklerini anlattıktan sonra teklif getiren firmalarla bir çalışma içine girebileceklerini kaydetti.

“İstanbul'a 3. köprü şart”
Erbakan, köprünün yapımıyla ilgili detay projelere öncelikle en kısa zamanda hedefe ulaştıracak güzergahı tespit ettikten sonra girileceğini bildirerek, hedefin yoğun trafiği rahatlatmak, mümkün olduğu kadar meskun mahallerde kamulaştırmaya girmemek olduğunu kaydetti.

Aksi durumda maliyet arttığı için altından kalkılamaz duruma gelebileceğini ifade eden Erbakan, şunları söyledi:

“Şehir yoğunluğu arttıkça güzergahları, artelleri açmak mecburiyetindesiniz. Niye İstanbul’da iki tarafta da yaşam var. Bir tarafta ticaret, bir tarafta da kent yerleşimi. Hergün bu güzergahlar işliyor. O zaman İstanbul’a 3. köprü şart.

Trafiği rahatlatacaksınız. Bugün dünya ülkelerine gittiğinizde görüyorsunuz. Köprü hedefe hizmet ediyorsa onun da ayrı bir güzelliği var. Bağlantı yolları ve köprüler İstanbulluların nefes almasını sağlayan şeydir.”
NTVMSNBC

 

Nisan 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yerel Yönetimler ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 01 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Cem İlhan, Nevzat Sayın

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz