reklam

22 Nisan 2003 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Büyükşehir, Irak’ın inşasında pay almak için kolları sıvadı

KİPTAŞ, İSTON, İSBAK ve İSFALT gibi şirketleri ile Irak’ın altyapı ve üstyapı onarımında pay almak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Iraklı şirketlerle iş görüşmelerine başladı. Bu konudaki ilk adım trafik hizmetleri üreten İSBAK tarafından atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Irak’ın yeniden yapılandırılma sürecinde rol almak üzere kolları sıvadı. KİPTAŞ, İSTON, İSBAK ve İSFALT gibi şirketleri ile Irak’ın gerek altyapı gerek üstyapı onarımında pay alabilmek için harekete geçen belediye, yerel şirketlerle temasa geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, “Bizim şirketlerimiz kendi alanlarında çok birikimli ve dünya çapında söz sahibi şirketler. Biz belediye olarak komple bir şekilde Irak’a gitmek istiyoruz. Direkt olarak ya da devletin öngördüğü bir şekilde bu fırsatı değerlendirebiliriz.” dedi.

Bu konuda ilk somut gelişme İstanbul Belediyeler Bakım Ulaşım Sanayii ve Ticaret AŞ (İSBAK)’de oldu. Irak’ın yeniden yapılandırılmasında rol alacak Ortadoğulu bazı firmaların geçen pazartesi İstanbul’a gelerek trafik teknolojisi üreten İSBAK’la bir dizi görüşme yaptığı öğrenildi. Lübnan ve Suudi Arabistan’dan gelen heyetin 3 gün boyunca İSBAK yetkilileri ile görüşerek şirketin bayiliğini almak istedikleri belirtildi. Ortadoğulu firmaların lisans ile üretim yapmak istediklerini belirten İSBAK Genel Müdürü Derya Demir, 5 yıllık bir süreyi kapsayacak anlaşmaya göre İSBAK’ın yılda 1 milyon dolar kazanabileceğini söyledi. Ortadoğulu firmaların en çok talep ettiği ürünler arasında trafik lambalarında bulunan geri sayım cihazları, ledli trafik lambaları ve kavşak kontrol cihazları bulunuyor.

Belediye şirketlerinden İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayii ve Ticaret AŞ (İSTON) Genel Müdürü Mehmet Dündar da savaş sonrası yeniden inşa sürecinde mutlaka pay almaları gerektiğini savundu. İSTON, savaştan önce Irak Bayındırlık Bakanı ile bir anlaşma yapmış ve komşu ülkenin prefabrik konut fabrikasının canlandırılması için çalışmalara başlamıştı. İSTON ayrıca Irak’a çocuk oyun gruplarından bordüre, oturma gruplarından çiçekliklere kadar birçok şehir mobilyası ihraç etmek için de birtakım anlaşmalar yapmıştı. Ancak savaşla birlikte yaptığı anlaşmalar geçersiz kalan İSTON, şimdi de savaş sonrası Irak’ın yeniden yapılandırılmasında rol almak için çalışmalara başladı.

İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayii ve Ticaret AŞ (İSFALT) Genel Müdürü Hasan Arpacı da belediye şirketlerinin Irak’ta görev alabilecek kapasitede olduğunu ifade ederek, “Biz İSFALT olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.
Zaman

 

Nisan 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Ahmet Gülgönen
22 Nisan 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Ahmet Gülgönen hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz