reklam

23 Nisan 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Autodesk Revit artık Türkiye’de 

Bilgisayar destekli yapı tasarımında devrim yaratan Autodesk Revit, Türkiye’de de pazara çıkıyor. Yapı 2003 İstanbul Fuarı’nda ilk defa mimarlarla buluşacak olan Autodesk Revit, Autodesk Yetkili Satıcıları tarafından fuar katılımcılarına özel “tanıtım fiyatıyla” satışa sunuluyor.

Sayısal Grafik, Autodesk’in yeni yapı tasarım ve projelendirme yazılımı Autodesk Revit’in pazara sunulduğunu duyurdu. Autodesk Revit’in ilk tanıtımı, Yapı 2003 İstanbul Fuarı’nda yapılacak. Fuar katılımcılarına özel “tanıtım fiyatı” ile satışa çıkan Autodesk Revit ve fiyatlandırma hakkında detaylı bilgi için Yetkili Satıcı’nıza başvurabilirsiniz.

Autodesk Revit, yapı tasarımı ve projelendirmeye yönelik bir bilgisayar yazılımı. Parametrik yapısı ve oluşturduğu Yapı Bilgi Sistemi sayesinde, dokümantasyon işlerini en aza indirerek, tasarıma daha fazla zaman ayrılabilmesini sağlıyor. Autodesk Revit ile tasarım süreci içersinde eklenen her veri, sadece bir kere ekleniyor ve tüm süreç boyunca kullanılıyor. Yapılan her değişiklik, tüm dokümanlara anında yansıyor. Autodesk Revit, tasarımlarınızda üretkenliği, koordinasyonu ve kaliteyi artırıyor.

Arazi ve kütle çalışmasından detaylı uygulama çizimlerine ve metraja kadar, tüm aşamalarda üretkenliği, koordinasyonu ve kaliteyi artıran araçlar içeren Autodesk Revit, veritabanı bazlı ve parametrik çalışan bir yazılım. Autodesk Revit'te, her pafta, her 2 veya 3 boyutlu görünüş, her metraj listesi, aynı bina veritabanının farklı yansımaları olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcı alışık olduğu görünüşlerde çalışırken, Autodesk Revit, bina için gerekli olan tüm veriyi topluyor, Yapı Bilgi Sistemi içerisinde saklıyor ve projenin diğer tüm gösterimlerine yansıtıyor. Autodesk Revit'in parametrik yapısı, yapılan her değişikliği (görünüşte, kesitte, metraj listesinde, paftada, kısacası nerede yapılırsa yapılsın), tüm dokümanlara iletiyor.

Daha Fazla Üretkenlik
Autodesk Revit’in oluşturduğu Yapı Bilgi Sistemi, proje dokümantasyonunu (görünüşler, kesitler, paftalar, metraj listeleri, görselleştirmeler vb.) otomatikleştiriyor. Eşzamanlı tasarım ve dokümantasyon sağlayan parametrik yapısı sayesinde veriler (alışılmış çizim dili ile) bir kere giriliyor, veritabanında saklanıyor ve tüm süreç boyunca kullanılıyor. Autodesk Revit, yapılan her değişikliği, tüm dokümanlara anında yansıtıyor.

Daha İyi Koordinasyon
Autodesk Revit, dokümanlar arası tutarsızlıkları ortadan kaldırarak, zaman kazandırıyor, proje maliyetlerini düşürüyor. Paftalar, paftalardaki görünüş ve kesitler, bu çizimlerdeki detaylar, her şey birbiriyle bağlantılı ve yazılım tarafından yönetiliyor.

Daha Kaliteli Tasarım
Autodesk Revit, zaman alıcı çizim hamaliyelerini ortadan kaldırdığı, dokümantasyon ve metrajı otomatikleştirdiği için tasarıma daha fazla zaman ayrılabilmesini sağlıyor. Proje teslim tarihine yakın revizyon gereksinimlerinde, revizyonun getireceği çizim hamaliyeleri ve zaman kaybını düşünmeye gerek yok. Tasarım alternatifleri, proje ne kadar ilerlemiş olursa olsun denenebiliyor.
Arkitera

 

Nisan 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

UIA 2005 Uluslarası Logo Tasarımı Yarışması

Son başvuru tarihi:
09.05.2003

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz