reklam

24 Nisan 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

2. İSTON Uluslararası Kent Mobilyaları Sempozyumu Başlıyor

2. İSTON Uluslararası Kent Mobilyaları Sempozyumu BaşlıyorŞehrin altyapı ve üstyapı inşası için ürünler ortaya koyan İSTON, ilkinden verimli sonuçlar aldığı Uluslararası kent Mobilyaları Sempozyumu'nun ikincisini 24 -27 Nisan 2003 tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze'de düzenleniyor.

Sempozyumla tarihi kentlerin ortak kullanım alanlarındaki her türlü kent mobilyaları uygulamaları ile kentin özelliklerinin fiziksel ve ruhsal anlamda korunarak yenileştirme faaliyetleri için yeni yaklaşımlar sergilenmesi amaçlanıyor.

Sempozyumdaki bildiriler çok sayıda yabancı bilim adamının da aralarında bulunduğu akademisyenlerin oluşturduğu bilim kurulu tarafından değerlendirilecek. Bilim Kurulu tarafından sempozyumda işlenecek konular ana hatlarıyla; 'Kentsel Mekan ve Kent Mobilyaları, Kent Mobilyaları Ve İnsan, Kent Mobilyaları ve Ürün, Kent Mobilyaları ve Üretim İlişkileri, Kent Mobilyalarında Yönetim ve Organizasyon İlişkileri' olarak belirlendi.

Uluslararası düzeyde bir " Kent Mobilyaları Sergi"si de düzenlenecek olan sempozyumda üretici, uygulayıcı, kullanıcı ve akademisyenlerin yaklaşımlarının bir arada sergilendiği bir platform oluşturulacak. Sempozyumda "tarihi kentler" üzerine yoğunlaşılarak, bu şehirlerin her türlü yapısal ve kültürel özelliklerini koruma düşüncesinin ayrıntılarıyla değerlendirilmesi hedefleniyor.

İSTON Dünya Markası Olma Yolunda
"Uygar kent, uygar kentli" olgusu içerisinde kent mobilyalarının işlevini bilimsel bir platforma taşıyan İSTON, aynı zamanda modern kent mobilyalarının üreticiliğini de üstleniyor. Konusunda Türkiye'de rakipsiz olan İSTON, uluslararası düzeyde bir marka olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor

İSTON'un ilkini Mayıs 2001 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdiği
"I. Uluslararası Kent Mobilyaları Sempozyumu"nda, ülkemizde ilk kez kent, kentli ve kent mobilyaları kavramları uluslararası ölçekte ele alınmış
ve değişik uzmanların bakış açısıyla değerlendirilmişti.
İBB

 

Nisan 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yerel Yönetimler ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 01 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Cem İlhan, Nevzat Sayın

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz