reklam

26 Nisan 2003 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Kaldırımlara trilyon saçma sezonu açıldı

Bugüne kadar defalarca değiştirilen İstanbul'un kaldırım taşları, daha geçen yıl yenilendiği halde yine sökülüyor, trilyonlar kaldırımlara saçılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bahar aylarının gelmesiyle kaldırım taşları sorununa yine el attı! Eski taşların yerine renklileri döşenirken, ilçe belediye yetkilileri, 'Parkeler her yıl değiştiriliyor' diye tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi, 127 yolda 'bordür - tretuvar onarımı' ve 31 caddede ise yaya alanı düzenlemesi çalışması yürütüyor. İhaleyi alan belediye şirketi İSTON, işi taşeron firmalar aracılığıyla yürütüyor. İşin 2002 yılı birim fiyatıyla keşif bedeli ise 22 trilyon lira.

'Başka işler yapılsın'
Bordürleri değişen caddelerden biri de Fenerbahçe Kalamış Caddesi.
Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında organizasyon olmadığını savunarak, "Ana arterler onlara bağlı. Bize bilgi bile vermiyorlar. Parkeler her yıl değiştiriliyor. Ne yaptıklarını biz de anlamıyoruz" dedi. Çevre esnafından Muhammet Güzelgün ise, "Taşlar kırık olur, basınca çamur sıçrar anlarım. Güzelim kaldırımları her yıl yenilemeleri sadece israf" diye konuştu.

Beykoz Belediyesi Başkan Danışmanı Uğur Kökten de kaldırıma yapılan yatırımın başka alanlarda değerlendirilmesinin daha doğru olacağını kaydetti. Beykoz'da yapılması gereken çok şey olduğunu söyleyen Kökten, "Büyükşehir Belediyesi yalı önlerindeki yolların parkesini her yıl yeniliyor. Bu paralarla Göksu Deresi ıslah edilse daha çok işimize yarar" dedi.

'Baltalamak istiyorlar'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan ise tüm çalışmaları ilçe belediyeleriyle yaptıkları toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirdiklerini savunarak, şöyle dedi:

"Öncelikli yerler teknik ekiplerimizin incelemeleri sonucu belirleniyor. Bu memleketin kaynaklarını heba etmemek için maksimum gayret gösteriyoruz. Bazı kişiler çalışmalarımızı baltalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hiçbir ilçe belediyesi, koordinesiz çalıştığımızı iddia edemez. Birkaç münferit caddedeki 50 metre düzgün parke için diğer alanlar görmezden gelinemez."
Milliyet

 

Nisan 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Güngör Kaftancı
06 Mayıs 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Güngör Kaftancı hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz