reklam

06 Mayıs 2003 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Bakanlar Kurulu'nda gelir getiren bazı kamu tesislerinin gelirlerinin satılması kararlaştırıldı

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kamuya ait gelir getiren bazı tesislerin gelirlerinin satılmasının bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında karara bağlandığını bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, gelirleri satılacak kamu tesislerinin başında köprü ve barajların geldiğini bildirdi.

Bingöl depremiyle ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirten Çiçek, gerekmesi durumunda hakim takviyesinin de yapılacağını kaydetti.

Çiçek, iktidar olarak, yolsuzlukların karşısında olduklarını ifade ederek, "Kim yolsuzluk konusunda kanunsuz eylemleri yapanların yakasına yapışmak istiyorsa, en evvel kendilerine ben yardımcı olurum. Yasa istiyorlarsa yasa, imkan istiyorlarsa imkan. Yeter ki bu tür eylemleri yapanların yanlarına kar kalmasın" dedi.

Çiçek, mevzuatta bazı eksikliklerin bulunduğuna işaret ederek, geçmiş depremlerde birçok kanunsuz eylem yapanların kısa süre cezaevinde kaldıktan sonra çıktıklarını anımsattı. Çiçek, 36 kuruluşla işbirliği yaparak bir dahaki sefere hiçbir yasal boşluk olmaması açısından çalışma başlatacaklarını, bu konuda toplumun her kesiminden gelecek önerilere açık olduklarını belirtti.

Çiçek, bir gazetecinin dokunulmazlık konusunun tekrar gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna, "Gelebilir. Zaten bu konular üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu ve benzeri ne gibi önlemler gerekiyorsa almaya çalışacağız. Eğer 83. Madde, yolsuzlukların ortaya çıkması açısından bir engel teşkil ediyorsa bu engel şu an için yoktur" diye konuştu.

Kamu İhale Yasası'nda ne tür değişiklikler yapılacağının sorulması üzerine Çiçek, "Kamu İhale Yasası'nda yolsuzlukları ortadan kaldıracak hükümlerin muhafaza edilmesi lazım. Bugünkü Kamu İhale Yasası ile 70 günden önce ihale yapmanız mümkün değil. Şimdi deprem bölgesindeki insanlar çadırlarda kalıyor. Sorunları süratle çözebilmek için, kış gelmeden o insanların kendi evlerinde oturabilmeleri açısından yapılması gereken değişiklikler neyse o yapılacaktır. Aksi takdirde karda kışta İhale Yasası'nı, üzerlerine örtüp bunun altında yaşayacak halleri yok" dedi.
Turk Net

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yerel Yönetimler ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 12 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Cem İlhan, Nevzat Sayın, Hasan Topal

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz