reklam

09 Mayıs 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Başkente iki dev piknik alanı

Orman Bakanı Osman Pepe, Büyükşehir Belediyesi ile 2 yeni projeyi hayata geçirme kararı aldıklarını belirterek, “Kurtboğazı ve Çubuk barajları çevresindeki 2 büyük rekreasyon alanını piknik alanı olarak hizmete açacağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 17 minibüs ve 14 mini kaldırım süpürme aracından oluşan temizlik filosu, Orman Bakanı Osman Pepe ve Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hizmete sunuldu.

Orman Bakanı Osman Pepe, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in de onayının ardından birleştirilen Çevre ve Orman bakanlıkları olarak, daha çağdaş bir kent, daha sağlıklı bir çevre ve daha mutlu insanların yaşadığı bir kent yaşamını, Türkiye’nin her yerinde hayata geçirmek için yerel yönetimlerle birlikte çaba harcayacaklarını söyledi.

Ankara’nın, çağdaş dünyadaki benzer şehirlerin sahip olduğu noktaya getirilmesi gerektiğinin farkında olduklarını, bu amaçla Melih Gökçek ile açılışa gelmeden önce Ankara ve Ankaralılar için çok güzel iki projeyi görüştüklerini dile getiren Pepe, şunları kaydetti: “Onun için insanlarımızın soluklanabileceği, huzur içerisinde piknik yapabilecekleri çevrenin oluşması için Kazan ilçesinin yanı başındaki Kurtboğazı Barajı ile Çubuk Barajı çevresindeki 2 büyük rekreasyon alanını piknik alanı olarak hizmete açacağız.”

“Havuzlarla gelen iklim değişikliği”
Melih Gökçek de bütün dünyada 2 konunun çok önemli olduğunu, bunların kentin akşam aydınlatması ve ikincisinin yeşillendirme çalışmaları olduğunu bildirdi. Göreve geldiği 9 yıl önce, Ankara’da kişi başına 2 metrekare yeşil alan düştüğünü anlatan Gökçek, “Avrupa standartlarında bu rakam en az 7 metrekare. 9 yılda yaptığımız milyonlarca ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışmalarıyla 2 metrekare olan alanı, 8 metrekareye çıkardık. Yılların ihmalini ancak 9 yılda kapatabildik” diye konuştu.

Gökçek, Ankara’nın ikliminin değiştiğini, kara ikliminden daha ılıman bir iklime dönüştüğünü ifade ederek, “Yaptığımız havuzlarda ve sulanan çim alanlarında yaşanan buharlaşmadan dolayı ılıman bir hava hakim oldu. Bu iklim değişikliği bir üniversitemizin yaptığı araştırmada da ortaya konuluyor. İklimin yumuşamasıyla Ankara’da kışlar daha ılıman geçiyor” dedi.

Gökçek, amaçlarının Ankara’da kişi başına düşen yeşil alanı 25 metrekareye çıkarmak olduğunu bildirdi.
NTVMSNBC

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Sibel Bozdoğan
20 Mayıs 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Sibel Bozdoğan hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz