reklam

12 Mayıs 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Pasaport yenilenecek

Yolcuların ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan Pasaport Vapur İskelesi'nin bekleme salonu, yolcu indirme, bindirme peronları modern hale getirilecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin Pasaport Vapur İskelesi'ni yenileyecek. Günün ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan iskele ve yolcu indirme, bindirme peronlarında düzenlemelere gidecek olan Büyükşehir Belediyesi, projeyi 2 Haziran'da ihaleye çıkaracak.

Modern görüntü
Haziran ayında başlayacak çalışmalarla birlikte Pasaport Vapur İskelesi'nin vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilen, modern bir görünüme kavuşacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Cemal Sümengen, "Düzenlemeyle birlikte oradaki karmaşa da ortadan kalkacak. iskele, yolcu peronları, bekleme salonlarıyla Pasaport Vapur İskele'si İzmir'e yakışan bir mekan haline gelecek" dedi.

90 gün sürecek
Düzenleme kapsamında Kantar Karakolu ile Gümrükler Baş Müdürlüğü'ne ait binanın dış cephe boya sıva işini de yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, yolcu bekleme salonunu yenilemeyi planlıyor.
İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun da onayının alındığı çalışmalar Haziran ayında başlayacak ve 90 gün sürecek. Düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte her gün binlerce İzmirlinin kullandığı iskele çağdaş, modern bir görünüme kavuşacak.

Duvarlar yıkılıyor
Projesi, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca çizilen vapur iskelesindeki düzenleme çalışmaları kapsamında mevcut bekleme salonunun Cumhuriyet Meydanı'na bakan duvarlarının yarıya kadar yıkılması planlanıyor.
İskeledeki yapım çalışmaları tamamlanana kadar ekiplerin rahat şekilde çalışabilmeleri için iskelenin yakınında geçici bir indirme bindirme rampası yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasında, bir bütünlük içinde ele alınan alandaki düzenlemeler tam anlamıyla bitmiş olacak.

Neler yapılacak?
- Mevcut yolcu bekleme salonu tamamıyla yıkılarak yerine çelik konstrüksiyon kullanılarak yenisi inşaa edilecek.
- Bekleme salonunun Cumhuriyet Meydanı'na bakan duvarla örülen kısmındaki duvar yıkılarak belli bir yükseklik sonrası cam olarak inşaa edilecek. Vatandaş vapur beklerken camdan dışarısını seyredebilecek.
- Yolcu giriş, çıkış peronları yeniden düzenlenip her vapur yanaştığında yaşanan kargaşanın ortadan kalkması sağlanacak.
- Kapalı salonun bittiği yerde üstü saçaklı açık bekleme yeri, deniz tarafında Gümrükler Baş Müdürlüğü'ne ait tescilli yapıya kadar uzanacak. İki bina arasındaki boşluk olduğu gibi kapatılacak.
- Kapalı yolcu bekleme salonunda ahşap kaplama kullanılırken zeminde doğal görünümlü seramikler kullanılacak.
- Gişeler, kent kart geçişleri, teknenin yanaştığı platforma iniş çıkışta kullanılan merdivenler yeniden ele alınacak.
- İskelede vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için birde tuvalet inşaa edilecek.
Yeni Asır

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yerel Yönetimler ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 12 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Cem İlhan, Nevzat Sayın, Hasan Topal

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz