reklam

14 Mayıs 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Tüp Geçiş’in temeli, bu yıl

Tüp geçidin bu yıl temelini atmaya çalıştıklarını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğazın 50 metre altında yapılacak tüp geçidin, toplam 48 ayda tamamlanacağını ve 12 şeritli karayoluna eş değer trafik akışı sağlayacağını belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğaz Tüp Geçiş Projesi’nin ihalesinin bu yıl içinde yapılarak işe başlanacağını, Ankara–İstanbul arasındaki hızlı demir yolu projesinin de önümüzdeki ay temelinin atılacağını açıkladı.

2. İntertraffic Avrasya Fuarı açılışından önce Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, “3. Köprü ve Raylı Sistem” konulu bir panel düzenlendi. TBMM Ulaştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın yönettiği panelde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları 17. Şube Müdürü Cahit Turan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Rafet Bozdoğan, İTÜ Öğretim Üyesi Haluk Gerçek, konuyu tartıştı.

Konuşmasında Türkiye’nin raylı sistemde yüzyıl geciktiğini vurgulayan Bakan Yıldırım şunları söyledi: “İstanbul’da 1995–97 yılları arasında yapılan ulaşım master planı çerçevesinde raylı sistemlerde atılım yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı olarak raylı sistemleri tamamlayıcı nitelikteki, Boğaz Tüp Geçiş çalışmalarını devam ettiriyoruz. Toplam uzunluğu 76 km olan tüp geçit Boğaz’ın 50 metre altında yapılacak. Maliyeti 1,5 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İhale aşaması devam ediyor. Bu yıl tamamlanıp, işe başlanacak. Toplam 48 ayda tamamlanacak. Yani 2007 yılı diyebiliriz. 12 şeritli karayoluna eş değer trafik akışı toplu taşımayla sağlanacak.”

Ankara–İstanbul hızlı demiryolu projesinin temelini de önümüzdeki ay atacaklarını açıklayan Yıldırım, projenin ilk etabının, Ankara –Eskişehir arasını üç saatten, bir saat onbeş dakikaya düşüreceğini belirtti. Panelde söz alan İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Rafet Bozdoğan, İstanbul’da trafikle ilgili 17 ayrı kurumun olduğunu ifade ederek en büyük sorunun yetki ve sorumluluk konusunda çok başlılık ve karmaşa olduğunu ifade etti. Büyükşehirlerde tüm yetkileri toplayan ulaşım idaresi kurulmasını isteyen Bozdoğan, İstanbul’da trafik sorununun çözümünün toplu taşıma projelerinde olduğunu vurguladı. Tüm projelerini tüp geçide göre yaptıklarını vurgulayan Bozdoğan, İstanbul’daki ulaşım yoğunluğunun karayolunda yüzde 89, raylı sistemde yüzde 7, denizde yüzde 4 oranında olduğunu kaydetti. Daha sonra Bakan Yıldırım, 2 İntertraffic Avrasya Fuarı’nın açılışını yaptı.
Zaman

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yapı Malzemesi Üretimi ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 29 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Yıldız Sey
Konuşmacılar:
Zeynep Bodur Okyay, Doğan Hasol, Erdal Özyurt, Nevzat Sayın

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz