reklam

15 Mayıs 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Rotterdam'da 1. Uluslararası Mimarlık Bienali


Fotoğraf: Emine Yılmazgil

Roterdam 7 Mayıs - 7 Temmuz 2003 tarihleri arasında gerçekleşecek "Uluslarası Mimarlık Bienali" ne evsahipliği yapıyor. ilk bienal 7 Mayıs 2003 tarihinde bienalin kuratörü Francine Houben'in açılış konuşması ile başladı.

Hollanda'nın liman kenti ve mimari trend belirleyicisi olarak kabul edilen Roterdam'da iki yılda bir gerçekleşecek ilk binealin konusu; mobilite/devingenlik, mimarlık ve şehir gelişiminde modern devingenliğin araştırılması ve önemi olarak belirlendi. '

Francine Houben'e göre mobilitenin bienal konusu olarak alınmasının sebebini günümüzde çoğu insanın şehri hareket halindeyken, hareketli bir perspektifden algılamakta olduğu böylece şehrin çehresi, yollar, otobanlar ve trafiğin kendisi tarafından da şekillendiği eskiden lojistik ve teknik bir veri olarak görülen mobilitenin, yeni yeni şehirsel gelişimin ilkesel faktörlerinden biri olarak ele alınması olarak görüyor.

İki ay sürecek Bienal'in sergi mekanları Nai (Hollanda Mimarlık Enstitüsü) ve Rotterdam'ın eski limanı olan, şimdi ise yeni yerleşim bölgelerinin kurulduğu ve şehrin kuzey - güney bağlantısını güçlendirmeyi amaçlayan Kop van Zuid 'daki eski depo binaları, Las Palmas ve Pakhuis Meesteren. Bienal süresince Hollanda Mimarlık Enstitüsü (NAI), World Avenue, Motopias ve Holland Avenue adlı üç sergiye ev sahipliği yapıyor.

Bu iki ana sergi mekanının yanısıra 'City Programme (Şehir Programı)' adı altında şehirdeki birçok müze ve galeride Bienal çerçevesinde çeşitli sergiler yeralıyor. Önümüzdeki iki ay içerisinde de hemen hemen her haftasonu bir etkinliğe sahne olacak Bienal, bu maratona 8 - 10 Mayıs tarihleri arasında 'Star Speakers' adı altında aralarında Zaha Hadid, Odile Decq, Greg Lynn, Hani Rashid, Ken Yeang, Peter Cook. Ben van Berkel, Winy Maas, Adrian Geuze gibi birçok uluslararası ünlü mimarın bulunduğu konferans ve sempozyum dizisi ile başladı.

» Rotterdam Mimarlık Bienali ile ilgili hazırladığımız dosyayı incelemek için tıklayın.

Arkitera

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz