reklam

15 Mayıs 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Kremlin Sarayı, Antalya’ya taşındı

Rus mimarisinin en görkemli eseri sayılan Kremlin Sarayı’nın birebir örneği Kremlin Palace Oteli’ne yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

World Of Wonders Oteller zincirine bağlı Kremlin Palace Oteli, 874 oda ve 2000 yatak kapasiteye sahip. Açılmadan ünü dünyaya yayılan Kremlin Palace’a en fazla ilgiyi Ruslar ve İsrailliler gösteriyor.

Kremlin Palace Oteli Genel Müdürü Birol Kaymas, Kremlin Palace Oteli’nin Kremlin Sarayı ve onu oluşturan 3 ana bina olan Tarih Müzesi, Büyük Kremlin Sarayı ve St. Basil Kilisesi’nden meydana geldiğine dikkati çekerek, “Kızıl Meydan’ın Diriliş Kapısı, otelin giriş kapısı oldu” dedi.

Tarih Müzesi
Kızıl Meydan’daki “Tarih Müzesi” nin birebir örneği olan binanın, otelde ana bina olarak hizmet verdiğine de işaret eden Kaymas, ana binada lobi, ana restorant, alışveriş üniteleri, kuyumcu, pastane, bar, bowling, internet cafe gibi aktivitelerin yer aldığı aktivite sokağıyla birlikte 3 bin kişilik ana konferans salonları ve workshop odaları yer aldığını belirtti. Kaymas, Kızıl Meydanı’nın en belirgin simgelerinden ST. Basil Kilisesi’nin benzerinde de, “ala carte” hizmet veren Rus, Türk, İtalyan ve Meksika restorantları, Akdeniz manzaralı sushi bar ile ana barın, yerli ve yabancı turistlere hizmet verdiğini kaydetti.

Fasetalar Sarayı
Moskova Kremlin’in eski belediye binası olan “Fasetalar Sarayı”nın mimari özelliklerini taşıyan binada ise Türk hamamı, sauna, masaj odaları, kapalı yüzme havuzu ve fitness center bulunduğunu vurgulayan Kaymas, şunları söyledi:
“Dünyanın en ünlü ve eski bale topluluğu olan Moskova Bolshoy Tiyatrosu’nun orijinaline sadık kalınarak inşa edilen bina, otelimizde disko ve bar olarak hizmet vermektedir. Binada yer alan Pushkin Cafe’de, Fransa’nın en iyi şarabını Fransız peyniriyle deneyebilirsiniz. Konyak ve şampanyanın en özelinin bulunduğu cafede Rusların vazgeçemediği lezzetler arasında yer alan havyar da ikram ediliyor. 3 bin kişilik konferans salonu, Antalya’nın kongre merkezi olmaya adaydır. Otelde tüm odalarda interaktif TV, internet bağlantısı bulunuyor ve ücretsiz oda servisi veriliyor. Kremlin Sarayı’nın ikizi olarak kabul edilen Kremlin Palace’de 24 saat yiyecek ve içecek servisi yapılmaktadır.”

Rus ve İsraillilerin ilgisi
Kremlin Palace’ın, açılmadan ününün dünyaya yayıldığını ifade eden Birol Kaymas, yeni açılan otele en fazla ilginin Rusya ve İsrail’den olduğunu, bunu Hollanda, Yugoslavya, Macaristan ve Polonya’dan turistlerin izlediğini bildirdi. Doluluk oranının her geçen gün arttığını kaydeden Kaymas, yaz aylarında tamamen dolu olacaklarını ve bunun, Aralık ayına kadar süreceğine inandıklarını söyledi. Turizmde en büyük sorunlardan birinin kaliteli hizmet olduğunu kaydeden Birol Kaymas, “Eğitime çok önem veriyoruz. Bu amaçla üst düzey personelimizden alt kadroya kadar bütün personelimizi eğitime tabi tutuyoruz. Binada lider olduğumuz gibi, kaliteli hizmette de lider olmayı amaçlıyoruz. Kaliteli hizmet, turisti çeken en önemli etkenlerin başında gelir” diye konuştu.
NTVMSNBC

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

TÇMB Mimarlık Yaz Okulu

Bu yılki proje konsepti "Kent Gözlüğü" olarak belirlenen "TÇMB Mimarlık Yaz Okulu"na kayıt olmak için tıklayın. 

05-13 Temmuz 2003, 
Kadıköy Kalamış Parkı İstanbul

Son Başvuru Tarihi: 
30 Mayıs 2003

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz