reklam

22 Mayıs 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

SİT'lerde imar iznine isyan

Hükümetin SİT alanlarını imara açan düzenlemesine 'yağma ve talanı destekliyorlar' eleştirisi geldi

Hükümetinin TBMM'ye sevk ettiği birinci derece SİT alanlarında yüzde 6 yapılaşma öngören tasarısına muhalefet ve sivil toplum kuruluşları "tüccar siyaset" örneği diye tepki gösterdi.

AKP'li TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Ahmet Münir Erkal ise koruma kurullarının esnek davranamadığını öne sürerek, tasarının vatandaş mağduriyetini gidermek için hazırlandığını iddia etti. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ise "Özel mülkiyete konu doğal SİT alanlarını Hazine'deki kamu arazileriyle takas yapmayı sağlayan uygalama yüzünden Milli Emlak'ta olağanüstü talep oluştu. Taslak bu yükten kurtulmak için çözüm arayışıdır. Söz konusu olan, doğal SİT tanımına giren özel mülkiyet alanlarıdır" dedi.

Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı Başkanı Sinan Genim ise "Çelişkili ifadeler olan tasarı acele ile hazırlanmış görünüyor. Doğal SİT alanı gözüken ancak milli parklar olan yerler var. Bu durum unutulmuş" dedi. TBMM Çevre Komisyonu üyesi CHP'li Canan Arıtman da "Başbakan Erdoğan 'Tüccar siyaset yapacağız' diyor. Ülkemizin geleceğini karartacaklar. Ormanları, kıyıları satılmış bir ülkeyi nasıl tahayyül edebiliriz" diye konuştu.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Danışmanı Oktay Ekinci ise " Koruma kurullarında özellikle SİT kararlarında etkin olan üyeler, görev alındıktan sonra şimdi de aynı SİT alanlarının yapılaşmaya açılmasına yönelik yasaların hazırlanmış olması, bunun bir operasyon olduğunun kanıtı" dedi.

Düzenlemenin doğal varlıkları mahvedeceğini savunan Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ethem Torunoğlu "Kaynak yaratacaklarını düşünüyorlar, ama yağma ve talanı destekliyorlar" dedi.
Milliyet

 

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yapı Malzemesi Üretimi ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 29 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Yıldız Sey
Konuşmacılar:
Zeynep Bodur Okyay, Doğan Hasol, Erdal Özyurt, Nevzat Sayın

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz