reklam

26 Mayıs 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İzmir renklenecek

Kentin tüm binalarının dış cepheleri boyanacak. Büyükşehir Belediyesi, DYO'nun verdiği "Boyanın katalog fiyatından yüzde 40 indirim" teklifini değerlendiriyor...

Konak Belediyesi'nin ilçe sınırlarındaki binaların dış cephelerinin boyanmasıyla ilgili başlattığı kampanya İzmir geneline yayılacak.
Büyükşehir Belediyesi ile DYO arasında imzalanması gündeme gelen anlaşma uyarınca DYO, İstanbul ve Bursa'daki gibi kampanyaya katılıp apartmanlarının dış cephesini boyatmak isteyen vatandaşlara boyayı katalog fiyatından yüzde 40 daha ucuza verecek.

Başkanla görüştüler
Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'yı ziyaret eden DYO yetkililerinin yaptığı teklif Büyükşehir Belediyesince inceleniyor. Büyükşehir Belediyesi'nin olumlu bakması halinde DYO ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak olan protokol uyarınca apartmanlarının dış cephelerini boyatacak vatandaşlara DYO ürünleri katalog fiyatından yüzde 40 daha ucuza verilecek. Projede öncelik ana cadde ve bulvarlardan başlayıp şehrin iç kesimlerine doğru yayılacak.

Değerlendiriyoruz
DYO yetkililerinin teklif getirdiklerini belirten Başkan Piriştina "Şehrin değişik kesimlerindeki kamu kurum ve kuruluşlarının binalarının ve 300'e yakın eğitim kurumuyla sosyal hizmet kurumunun dış cephelerinin bakımı boyama işini kendi imkanlarımızla yapmıştık. Konak Belediyesi de geçtiğimiz günlerde kampanya başlatarak bu çalışmanın startını kendi bölgesinde zaten vermişti. Şimdi DYO yetkililerinden bu uygulamanın tüm şehre yayılmasına ilişkin bir teklif geldi. İnceliyoruz" dedi.

Yaşar Holding Boya ve Kimya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri şemsiyesi altında başlattıkları kampanyaya İzmir'i de dahil etmek için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Konak'ta 858 konuta uyarı
Konak Belediyesince geçtiğimiz aylarda başlatılan kampanya kapsamında Hatay, Alsancak, Kahramanlar ve çevresinde yapılan kontrollerde 4230 yapı denetlendi. Denetlenen binalardan 858'ine binaların dış cephelerinin boyatılması konusunda tebligat yapıldı.

Yönetmelik ne diyor?
İmar Yönetmeliği 64. madde C bendi: Kentin mevcut ve yapılacak yapılarının estetiği ile ilgili kurallar getirmeye, çevre özelliklerine göre yapılar arası uyum sağlamaya, kente yakışır bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamalarını, bahçe duvarlarını, pergule ve benzeri kullanım şekillerini, çatı malzeme ve renklerini, çatı üzerinde kurulan tesislerin görünümlerinin düzenlenmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgili belediyesinin görüşünü alarak belirlemeye yetkilidir."
Yeni Asır

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

John McAslan
27 Mayıs 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

John McAslan hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz