reklam

26 Mayıs 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

‘Nisan sonu açılacak’ denilen kavşaklar temmuza kaldı

Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürü Mücahit Demirtaş, Havaalanı Kavşağı’ndaki inşaatın haziranın ilk günlerinde, Şirinevler Ataköy Köprülü Kavşağı’ndaki inşaatın da temmuzda tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta’nın iki ay kadar önce ‘Nisan ayı sonunda trafiğe açılacak.’ dediği Şirinevler Ataköy Köprülü Kavşağı ile Çobançeşme Havaalanı Köprülü Kavşağı inşaatları mayıs ayı sonu gelmesine rağmen açılamadı. Topkapı–Edirne istikametinde E–5 Karayolu’nu kullanan sürücülerin özellikle akşam saatlerinde yaşadığı, benzin ve zaman israfına yol açan trafik çilesi bitmedi.

İstanbullular, her iki köprülü kavşakta yürütülen inşaat çalışmaları nedeniyle yaklaşık 2 yıldır Bakırköy’den başlayıp Sefaköy’e kadar uzanan güzergahta trafik eziyeti yaşıyor. İhale şartnamesinde 2002 yılı sonunda bitirileceği taahhüt edilen Ataköy Şirinevler Köprülü Kaşağı inşaatı, mayısın son haftası gelmesine rağmen bitirilemedi. Şirinevler Ataköy Köprülü Kavşağı inşaatı nedeniyle Bakırköy içlerinden dolaşmak zorunda kalan vatandaşlar, inşaatın tamamlanıp yolun trafiğe açılacağı günü dört gözle bekliyorlar.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, daha önce yaptıkları açıklamalarda 2002 sonunda bitirilmesi planlanan inşaatların, çeşitli nedenlerle 2003 yılına sarktığını belirtmişler ve inşaatların en geç nisan sonunda sonuçlanacağını ifade etmişlerdi. Ancak nisandan sonra mayıs ayının da bittiği şu günlerde köprülü kavşaklardaki inşaat çalışmaları hâlâ devam ediyor.

İnşaatların durumu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürü Mücahit Demirtaş, Ataköy Şirinevler Köprülü Kavşağı inşaatının, eski köprünün yıkılması işlemlerinin uzaması nedeniyle geciktiğini belirterek, eski köprünün yıkıldığını ve kavşaktaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Kavşağın çevre düzenlemesi işlemlerinin kaldığını hatırlatan Demirtaş, bu çalışmaların da tamamlanması ile Şirinevler Ataköy Kavşağının temmuz ayında trafiğe açılacağını bildirdi. Havaalanı Köprülü Kavşağın’daki inşaatın da bittiğini vurgulayan Demirtaş, Havaalanı Kavşağı’nın da haziranın ilk günlerinde trafiğe açılacağını söyledi. Mücahit Demirtaş, Havaalanı Kavşağın’daki köprünün sadece Topkapı–Edirne istikametindeki ayağının yapıldığını hatırlatarak Edirne–Topkapı güzergahındaki ayağın da yenileneceğini belirtti. Demirtaş’ın açıklamalarına göre, Ataköy Şirinevler Köprülü Kavşağı inşaatından kaynaklanan trafik sıkışıklığı temmuzda sona erecek olmasına karşın, Havaalanı kavşağın’dan kaynaklanan sıkışıklık, köprünün diğer ayağının inşaatı nedeniyle uzun bir süre daha devam edecek.
Zaman

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yapı Malzemesi Üretimi ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 29 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Yıldız Sey
Konuşmacılar:
Zeynep Bodur Okyay, Doğan Hasol, Erdal Özyurt, Nevzat Sayın

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz