reklam

28 Mayıs 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Y.Mimar Turhan Kaşo Kalkan'da "Mimarinin Çevrede Ve Turizm Yatırımlarındaki Etkileme Boyutları Ve Finansman" konulu bir konferans verdi

Turizm Yapılarında Proje Yönetimi, Mimarinin Finansmana Etkileri, Yapılaşma, Çevre, Doğa, Yaşam Ergonomisi konuları Yüksek Mimar Turhan Kâşo tarafından verilen Konferansta gündeme getirildi...

Sit Alanlarının İmara açılması gündemimizi meşgul ederken, ülkesinden sorumlu, konunun uzmanı Y. Mimar Turhan Kâşo'nun konferansı, Kaş, Kalkan bölgesinde mimar, yatırımcı ve kamu görevlileri tarafından ilgi ile izlendi..

Sit Alanlarının İmara açılması için Meclis gündemine sunulan yasanın tartışmaları süredursun, Kalkan'da "Mimarinin Çevrede Ve Turizm Yatırımlarındaki Etkileme Boyutları Ve Finansman" konulu konferansta Yüksek Mimar Turhan Kâşo, çevredeki mimar, mühendis, belediyeci, müteahhit ve yatırımcılarla bilgilerini paylaştı.

Oldukça ilgi gören Kaş Kaymakamı Sayın H. İbrahim Akpınar 'ın bu organizasyonu, konferanslar dizisi halinde her ay tekrarlanacak.

Konferansın ilk bölümünde "Turizm Yatırımlarında Mimari Boyutun Finansal Planlama Üzerine Etkileri" konusu işlenerek, özellikle yatırımcılara rehber niteliğinde, Yatırım Dönemi Faaliyetleri, İşletme Dönemi Operasyonu, Geliştirme ve Genişletme Dönemi aşamaları örneklerle açıklanmıştır. Bir turizm yatırımında planlama safhaları, mimari boyutun diğer boyutlarla ilişkisi açıklanmıştır.

Turizm yatırımları projelerinde "Concept" in doğru belirlenmesinin önemi ...

Turizm yatırımları projelerinde "Concept" in doğru belirlenmesinin çok önemli olduğu, bunu belirleyen dinamiklerin ( çevre, toplum, izinler, malzeme ve doku.,) çok doğru değerlendirilmesi, ve başarılı uygulanmaları, aksi halde yanlış neticelerden geri dönüş olamayacağı, boyutlarının çevrenin kötü etkilenmesi ve ekonomik krizlere girilebilmesi gibi çok vahim neticeler doğurabileceği hususu önemlidir. Doğal Sit Alanlarındaki yapılaşma izni konusunun göreceli olduğu, bu konudaki ayırımların isabetli, doğru yapılması sorumluluğun taşınması üzerinde durulmuştur.

Çevre, Toplum, Malzeme, Doku, Ergonomi, Mevzuat, Tasarım olarak alt başlıklara toplanan konulara dikkat çekilmiş, mimarın sorumluluğu üzerinde durulmakla, Proje uygulaması ve sonrasında Mimarinin çok önemli - ana - unsur olduğu, bu konuda verilen tavizlerin ileride getireceği zararlarının telafisinin, başta da dendiği gibi mümkün olamadığı, ve ülke ekonomisine, imajına zarar verdiği belirtilmiştir.

Başarılı Mimar Turhan Kâşo, yılların verdiği deneyimlerini çevrede mimari çalışmalar yapan meslektaşları, yatırımcılar, belediyeciler ile paylaşmış, Turizm Yapılarındaki uzmanlığı ile bu anlamda ülkemizi bekleyen tehlikelere dikkat çekmiştir.
Arkitera 

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Erdal Özyurt
3 Haziran 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Erdal Özyurt hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz