reklam

12 Haziran 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Frig Vadisi, ikinci bir Kapadokya olmaya hazırlanıyor

Kütahya merkeze bağlı Fındık köyü sınırları içinde bulunan Frig Vadisi’ne ziyaretçi akını sürüyor. Kütahya’nın ‘Kapadokya’sı olmaya aday Frig Vadisi’ni yüzlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Doğal görünümüyle insanı cezbeden bir atmosfere sahip vadide Frigyalılardan kalma mağaraların dünya turizmine açılması için de çalışmalar devam ediyor. M.Ö. 1200–600 yılları arasında Frigyalıların barındığı mağaralar, 9 yıl önce Kütahya Valiliği tarafından koruma altına alındı. Yerli turistler tarafından hafta sonu piknik alanı olarak kullanılan vadi, ikinci bir ‘Kapadokya’ olarak gösteriliyor. Frigyalılardan kalma yüzlerce tarihî mezarın bulunduğu vadinin dünyaya açılması için gereken çalışmanın yapılacağını belirten Vali Gazi Şimşek, “Frig Vadisi, Kapadokya’nın adeta bir kopyası. Bu vadinin dünyaya tanıtılması için elimizden gelen bütün imkanları değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde buraya sadece yerli turistler değil, dünyanın dört bir yanından turist gelecek.” dedi. 

Fındık Köyü Muhtarı Yaşar Taşoluk ise şunları söyledi: “Frig mağaralarının bir an önce turizme kazandırılmasını istiyoruz. Çünkü buranın Kapadokya’dan eksik bir yanı yok. Köy halkı olarak bizden ne istenirse yapmaya hazırız.”
Zaman

 

 

 

 

 

 

 

 

Haziran 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

30

diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz