reklam

18 Haziran 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Meydana düzen gelecek

Başkan Ahmet Piriştina, "Özen gösterip, üzerine titrediğimiz düzenlemeyle birlikte meydan ve çevresindeki yapılara disiplin ve güzellik getirmeyi planlıyoruz" dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, görüntü kirliliğini önlemek amacıyla Kordon'da uygulamaya koyduğu özel yönetmeliğin bir benzerini, Konak Meydanı ve çevresi için hayata geçirmeye hazırlıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, 'Konak Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi'nin tamamlanmasıyla Konak Meydanı'nın dünyanın en güzel meydanlarından biri olacağını söyledi.

Değer kazanıyor
Proje kapsamında en küçük bir ayrıntıyı bile unutmadıklarını kaydeden Piriştina, "Böylesine özen gösterip üzerine titrediğimiz bir düzenleme çalışmasında elbette meydanın çevresindeki yapılar da büyük önem kazanıyor. Düzenlemeyle birlikte meydan ve çevresindeki yapılara da disiplin getirmeyi planlıyoruz. İlan reklam yönetmeliği çerçevesinde binalardan sarkan, görüntü kirliliği oluşturan tüm ilan ve reklam panolarını belli bir standarda çekeceğiz. Başta kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu binalar olmak üzere meydana cephesi bulunan tüm yapıların cepheleri disipline edilecek. Geçtiğimiz günlerde meydanda yeralacak olan aydınlatma elemanlarının ihalesini de gerçekleştirdik. Meydan gerek fiziki yapısıyla gerek çevresindeki binaların görüntüsüyle dört dörtlük olacak" diye konuştu.

İzin verilmeyecek
Projeyi hazırlayan ve hayata geçiren Mimar Ersen Gürsel'in yardımcısı Mimar Haluk Erar da yapılan düzenleme kapsamında meydan ve çevresini disiplin altına alacaklarını söyledi. Hazırlığını yaptıkları yönetmeliğin henüz tamamlanmadığını belirten Erar, "Meydan ve çevresinde bundan böyle gelişigüzel uygulamalara izin verilmeyecek. İsteyen kafasına göre tabela koyamayacak. Oturma grupları gölgelikler hepsi tek tip olacak. Kirli duran bina sırıtır. Böyle bir meydanda böyle bir görüntüye yer olmadığını düşünüyoruz. Çalışmaları yürütürken görüştüğümüz işleri sahipleri de bunun böyle olmasını istiyor, destekliyor" dedi.

Yönetmelik neler getiriyor?
- Meydanda cephesi bulunan yapılar kendilerine çeki düzen verecek.
- Başta kamu, kurum ve kuruluşlarının binaları olmak üzere tüm yapıların dış cepheleri boyanıp elden geçirilecek.
- Görüntü kirliliği yaratan tabelalar ortadan kaldırılacak.
- İş merkezlerinin alt kısımlarında bulunan büfe, kafeterya ve benzeri işletmelerin oturma grupları 1. Kordon'da olduğu gibi kendilerine ayrılan yerlere konabilecek.
- Masa ve sandalyeleler vatandaşlar için ayrılan yaya yollarına taşıp yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyemeyecek.
- Düzenlenen yönetmeliğe uymayan işyeri sahipleri hakkında İmar Kanununun ilgili maddesi uyarınca cezai işlem yapılacak.

Şadırvan yenilendi
18. yüzyıl ortalarında Çeşmeli Ahmet Reşit Efendi tarafından yaptırılan ve Konak Belediyesi'nce geçtiğimiz günlerde restore edilerek eski dokusuna kavuşturulan Kemeraltı'ndaki tarihi Ali Paşa Şadırvanı, Konak Belediyesi'nce yeniden düzenlenerek hizmete sokuldu.
Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, göreve geldikleri günden bu yana üniversite ile işbirliği içinde bölgenin koruma amaçlı imar planlarını hazırladıklarını söyledi.
Yeni Asır

 

Haziran 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

30

diğer aylar için tıklayın

Yarışma

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz