reklam

19 Haziran 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

İnşaat sektörü, asgari ücret tarifesinin iptalini tartışıyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bu birliğe bağlı Şehir Plancıları Odası’nın belirlediği asgari ücret tarifesinin, Rekabet Kurulu kararıyla iptal edilmesi mühendis ve mimarlar tarafından sevinçle karşılandı.

4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal eden uygulama, belirlenen tarifeye göre fatura ibraz edilmeyen projelerin oda tarafından imzalanmamasına neden olurken, asgari tarifeyi piyasa fiyatlarının 3–5 katı düzeyinde tutuyordu. Bu durum piyasadaki rekabeti kaldırıp mühendis, mimar ve şehir planlamacılarının iş almalarını zorlaştırıyordu.

TMMOB Yalova Temsilcisi Erol Tatar, Resmi Gazete’de yayımlanan kararı çifte standart olarak değerlendirdi. Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odalar Birliği’nden asgari ücret tarifesinin kaldırıldığına yönelik bir yazı gelmediğini vurgulayan Erol Tatar, yazı gelinceye kadar asgari ücret tarifesini uygulayacaklarını söyledi. Tatar “Berberlerin bir fiyat tarifesi var. Doktorların bir fiyat tarifesi var. Mimarlara gelince serbest ticaret kuralları içinde bir eksiklik var. Çifte standart uygulanıyor. Bu yanlışsa bütün meslek gruplarının tarifesini de kaldırmak gerekir.” dedi.

Şehir Planlamacıları Odası Yalova Temsilcisi Mehmet Gürgen ise, Ankara’dan asgari ücret tarifesinin iptaline yönelik yazı aldıklarını ve yazıya binaen bu uygulamayı kaldırdıklarını söyledi. Mehmet Gürgen, asgari ücret tarifesinin kaldırılması ile devletin vergi denetiminin ve gelirinin azalacağını, 1 milyarlık iş alan şehir planlamacısının 50 milyon liralık fatura kesebileceğini kaydetti. İnşaat Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Lemi Kulunyar da asgari ücret tarife uygulamasının kaldırılmasının inşaat mühendislerinin iş disiplinine uygun olmadığını ifade ederek karara tepki gösterdi.
Zaman

 

 

 

 

Haziran 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

30

diğer aylar için tıklayın

Diyalog

John McAslan 27 Mayıs 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk oldu.

John McAslan hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...

 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz