reklam

02 Temmuz 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Unakıtan tapusuz araziyi savundu

AKP, orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili düzenlemede ısrar ederken, Maliye Bakanı Unakıtan, İstanbul'daki 50 bin metrekare arazisinin "tapusuz" olduğunu kabul etti. Kendisi gibi binlerce insan olduğunu savunan Unakıtan, ''Tapusuz yer sahibi olmak yasa dışı mı'' dedi. Kendi arazilerinin sit alanı değil, 2B niteliğindeki araziler olduğunu belirten Unakıtan, tapuyu aldıktan sonra arazinin üzerinde "Kanuni hakkım olan her şeyi yaparım" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan , İstanbul'da bulunan 50 bin metrekare arazisinin ''tapusuz'' olduğunu kabul ederken ''kendisi gibi binlerce insan olduğu'' savunmasını getirdi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dün akşam saatlerinde NTV'de yayımlanan ''24 Saat'' adlı programa katılarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 'ın kendisine yönelik eleştirilerini yanıtladı. ''Sayın Baykal, ne kadar neyi konuştuğunun farkında değil'' diye konuşan Unakıtan, kendi arazilerinin sit alanı değil, 2B niteliğindeki araziler olduğunu anlattı. Unakıtan, araziyi satın aldığını, ancak tapusunun olmadığını kaydetti. Unakıtan, zilyetlik hakkının kendisinde olduğunu, bu konumda binlerce kişi olduğunu söylerken, ''Binlerce kişinin tapusu olmadan elinde arazisi var, hatta evi var. Bunun çarpıklık ya da kanunsuzluk neresinde'' dedi.

Kimsenin CHP'nin Avrupa Birliği karşısındaki tavrını sorgulamaya hakkı olmadığını belirten Baykal, ''Türkiye teslimiyetçi anlayışa sürüklenmeden AB ile ilişkilerini yürütmeli. AB'ye yaranarak Avrupalı olunmaz'' dedi. Baykal dün AB'ye 'Gâvur organizasyonu' diyenlerin bugün tesmiyetçi çizgiye geldiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , AKP'yi AB konusunda ad vermeden eleştirirerek ''Geçmişte AB'ye karşı çıkacaksınız, AB'yi 'Gâvur organizasyonu' olarak göreceksiniz, sonra 'AB ne isterse verelim, yapalım' diyeceksiniz; bu yutturmacayı Türk halkına kabul ettirme imkânı yok'' dedi. Baykal, orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili düzenlemeden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 'ın yararlanacağına ilişkin iddiaları anımsatarak ''Daima taşın altından çıkan Maliye Bakanı; öyle anlaşılıyor ki Başbakan'ın belediye başkanı olduğu dönemde İstanbul'da çok geniş miktarda arazi kapatmıştır'' diye konuştu.

CHP lideri Baykal, dün partisinin grup toplantısında, kimsenin CHP'nin AB karşısındaki tavrını sorgulamaya hakkı olmadığını belirterek ''Türkiye teslimiyetçi anlayışa sürüklenmeden AB ile ilişkilerini yürütmeli. AB'ye yaranarak Avrupalı olunmaz'' dedi. AB konusunda tutarlı ve komplekssiz bir tavırda olduklarını belirten Baykal, ''Daha düne kadar AB'ye karşı tavır takınıp, içinde bulunduğu koşullarda AB'ye yönelen bir parti değiliz'' görüşünü dile getirdi. Türkiye'yi AB içinde görmek istediklerini belirten Baykal, ülkenin AB ile ilgisi olmayan konularda taviz vermeye zorlanmaması gerektiğini söyledi.

'Paket modası başladı'
Baykal, bir ''paket modası'' başladığını, ancak numaralı paketlere son verilmesi ve AB için yeni bir anayasa değişikliğine gerek olmadığına ilişkin düşüncelerine artık hükümet kanadının da katıldığını söyledi. AB'ye uyum konusunda 7. paketteki MGK düzenlemesine yeşil ışık yakan Baykal, ''Daha açılımlı, anayasadaki tanımına uygun biçimde düzenlenebilir. Ancak gereksiz yere kurumlar arasında güvensizlik, tereddüt yaratılmamalı'' dedi.

Orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili yasa tasarısından Maliye Bakanı ve AKP'li bazı milletvekillerinin yararlanacağına ilişkin haberlere dikkat çeken Baykal şöyle konuştu: ''Hükümetin bu tip konularda daima taşın altından çıkan Maliye Bakanı, öyle anlaşılıyor ki Başbakan'ın, belediye başkanı olduğu dönemde İstanbul'da çok geniş miktarda 2B niteliğinde arazi kapatmıştır ve o araziyle ilgili yasal düzenlemelerin yapılması beklenmektedir. Türkiye'nin Hazinesi'ni emanet ettiğimiz insanın savcılığın dosyalarında adı niye geçer? Savcılık dosyalarında adı geçen Maliye Bakanı, kendini affedecek olan yasal düzenlemeyi ne hakla dayatır? Kendi mülkiyetindeki hukuki statüsü tartışmalı, ormanla ihtilaflı arazilerin sorununu çözecek düzenlemeleri Türkiye'ye nasıl getirir ve sunar?'' diye konuştu.

Hükümetin şimdiye kadar 32.4 milyar dolar borçlandığına dikkat çeken Baykal, ''Türkiye iflasa gitmeden önce kimlerin ne söylediğini çok iyi biliyoruz. Ciddi önlem alınmalı. Ekonomi alarm vermeye devam ediyor'' dedi.
Cumhuriyet

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz