reklam

03 Temmuz 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Kazak ve İzmirli işadamları "İzçim" adlı ortak bir şirket kuruyor

Kazakistan'ın Çimkent kentinde temaslarda bulunduktan sonra dönen İzmirli 9 şirket temsilcisi, iki ülke işadamlarının ortak olacağı yapı malzemeleri şirketi kurma kararı aldıklarını bildirdi.

Kazakistan'ın Çimkent kentinde inceleme ve temaslarının ardından İzmir'de basın toplantısı düzenleyen Makro Bilgi Birikim şirketinin sahibi Tuncer Sigalı başkanlığındaki heyet, Kazakistan'da gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirtti. Sigalı, Çimkent'in Özbekistan ve Türkmenistan'a da yakın olması nedeniyle özellikle seçildiğini, tüm Orta Asya ülkelerine bu şehirden ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

İlk çok ortaklı Türk-Kazak şirketi
DYO, BTM, MBB Makro, Esenpen, Cemdağ, İlter İnşaat, Graniser Seramik, Petposan ve Fibrosan firmalarının oluşturduğu heyetin bu ülkenin büyük bir pazar olduğunu gördüğünü anlatan Tuncer Sigalı, "Çimkent merkez olmak üzere, tüm Kazakistan ve Orta Asya ülkelerine hükmedebilecek Kazak-Türk ortaklığı bir şirketin oluşturulmasına, bu şirketin yüzde 50 Kazak ortakların yüzde 50 Türk ortakların hisseleriyle meydana gelmesine ve şirketin İzmir ile Çimkent adının birleşmesi olan (İZÇİM) olmasında görüş birliğine varıldı. Bu Kazakistan'da kurulacak ilk çok ortaklı Türk-Kazak şirketidir ve tarihi bir misyon üstlenmiştir" dedi.

Kazakistan cazip pazar
Şirketin yapı malzemeleri konusunda faaliyet göstereceğini ve ileride gerekli iş hacmine ulaşması halinde bu ülkede yatırım yapılacağını da kaydeden Sigalı, Kazakistan'ın yabancı yatırımcılara uyguladığı 5 yıllık vergi muafiyeti başta olmak üzere birçok cazip olanağından da yararlanacağını bildirdi.

Kazakistan'da fert başına düşen milli gelirin 2800 dolar olduğuna işaret eden Sigalı, zengin doğal kaynaklara sahip ülkenin demokratikleşme sürecini tamamlamasıyla gelişmiş ülkeler arasında yer alacağını, Türkiye'nin bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğini anlattı. Sigalı, halen 9 şirketle yürütülen bu çalışmalara başka İzmirli şirketlerin de katılabileceğini kaydetti.

Petposan Yönetim Kurulu Başkanı İskender Mesudiyeli de ülkede 3 bin 500 akaryakıt istasyonunun yeni kanunla düzenlenmesinin söz konusu olduğunu söyleyerek, kendilerinin bu konu üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

DYO Genel Koordinatörü Aşkın Yazıcıoğlu da iç ve dış cephe boya ihtiyacı bulunan ülkedeki resmi kuruluşların boya malzemesinin verilmesi ile ilgili temaslarını sürdürdüklerini anlattı. Heyet, Esenpen'in de Çimkent'in altyapısının yenilenmesiyle ilgili yap-işlet-devret modeli yatırımla ilgilendiğini belirtti.
Dünya 

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz