reklam

10 Temmuz 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Deprem paniği!..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın basın mensuplarıyla sohbeti sırasında ‘yazılmamak’ kaydıyla söylediği iddia edilen bazı sözler halkı paniğe sevketti. Özellikle Tekirdağ ve İstanbul’da vatandaşlar birbirlerine telefon ederek birkaç saat içinde deprem meydana gelme ihtimâlinden söz ederek evlerden dışarı çıktılar.

İşte şok açıklamalar

Saroz Körfezi’nde geçen hafta meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremden sonra Marmara Bölgesi’nde İstanbul dışında bir ilde de deprem beklendiği ileri sürüldü. Bu çerçevede İstanbul’da AKOM ‘Afet Koordinasyon Merkezi’ tarafından muhtemel bir deprem tehlikesine karşı başlatılan teyakkuz durumu da devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, deprem tahmini ile ilgili gazetecilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı.

Gürtuna; TÜBİTAK’la iki yıldır bu konuda çalışmalar yaptıklarını, çok ciddi emek ve kaynak ayırdıklarını belirterek, “Hem bilimsel hem ekonomik olarak bu konuya eğildik. Matematik olarak yüzde yüz depremin zamanını henüz tespit edemiyoruz. Ancak deneye deneye gelinen nokta bir potansiyel gösteriyor. Tamamen doğadaki değişimleri izleyerek elimizde bazı veriler oluştu. Son olarak Çanakkale Saroz’da böyle bir şey olacağı tahmin edildi. Biz deprem olacağını tahmin edebiliriz, ama olmayabilir de. Bu durumda bizi boş yere teyakkuza geçirdiler denmemesi ve insanların da çok fazla demoralize edilmemesi lâzım. Bunun bir sisteme bağlanması ve usûlünün tespit edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Naci Görür de, konu ile alâkalı açıklamasında, “Bunlar bilimsel değildir. Böyle bir şey yok. Kimse depremi önceden bilemez” dedi.
Türkiye

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Duvar Elemanları

Duvar elemanları hakkında bilgi edinmek  için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz