reklam

28 Temmuz 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Kale gibi şirket

Kale Grubu kurucusu işadamı İbrahim Bodur, Türk sanayicisinin öncelikli beklentisinin güven ve istikrar olduğunu söyledi. Kale Grubu Şirketleri’nin kuruluşunun 46. yıldönümü nedeniyle, fabrikaların bulunduğu Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde düzenlenen törenlerin açılış konuşmasını yapan Bodur, Türk sanayicisinin öncelikli beklentisinin güven ve istikrar ortamı olduğunu, istikrar sağlanması halinde Türkiye’nin borçlarını ödeyebilecek kaynak ve potansiyele sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Bu fırsat kaçırılmasın
“Türk sanayicisinin ve işadamının öncelikli beklentisi, güven ve istikrardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk döneminde, birçok olumsuzluk ve imkansızlıklara rağmen ortalama GSMH yüzde 7.4, büyüme hızı yüzde 9, enflasyonun ise (0) olduğunu görmekteyiz. Daha sonra kurulan koalisyon dönemlerinde ise istikrarsızlık nedeniyle vakit kaybedilmiştir. Ortalama büyüme yüzde 2’ler de kalmıştır. Son genel seçimle Türkiye, tekrar tek partili bir iktidar dönemine geçmiş, özlenen güven ve istikrar ortamına imkan tanınmıştır.” İşbaşına gelen hükümetin, bu imkanı çok iyi değerlendirmek zorunda olduğunu aktaran Bodur, “Hükümetin 7 aylık icraatında bazı yanlışlıklar olmasına rağmen, bunların her yeni hükümette olabileceğini düşünüyor, niyet, gayret ve sorunları ele almada samimi olduklarını inanıyorum” diye konuştu.

Unakıtan: Kimse dar elbise dikmesin
Törende konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise “Türkiye de dünya liginde oynayacak. Başka yolu yok. Türkiye’ye kimse dar elbise dikmesin” dedi. Helikopterle geldiği ilçeye yukarıdan bakarken sanki bir Avrupa şehrinin üzerinde uçuyormuş hissi duyduğunu vurgulayan Unakıtan, İbrahim Bodur ve Kale Grubu çalışanlarına teşekkür etti. Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur’un 46 yıllık başarı öyküsünde 5 kıtaya satış yapan bir noktaya geldiğini kaydeden Unakıtan, şöyle konuştu: “Bu bir ufuk meselesidir. Türkiye büyümek mecburiyetinde. Büyüme üretimle olur. (Efendim şu oldu, bu oldu) bırakın palavrayı, üretim yapan ülke büyüyen ülkedir, yapmayan ülke ne yapsa boş... İhracat da istihdam da üretimden gelir. Onun için yan gelip yatmanın alemi yok. Onun için üretim yapmak lazım. Ama ufku da geniş tutmak lazım. Bunun için yatırım yapmak lazım.”

Gözyaşı üstüne kalkınma olmaz
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, bütün ekonomik reçetelerin toplumsal barış yoluyla ele alınması gerektiğini ifade ederek, “Toplumsal barışını kuramamış hiçbir ülkede hiçbir ekonomik programı başarıya götüremezsiniz. Gözyaşları üstünde kalkınma olmaz. Birbirlerine sırtlarını dönmüş insanların yaptıkları çalışmalarda bereket bulamazsınız” dedi. Birbirine tepeden bakan, küçümseyen, aşağılayan, inancından, kıyafetinden dolayı birilerinin birilerini horladığı ülkede kalkınmadan bahsedilemeyeceğini de aktaran Arınç, “Ben burada özveriyi, toplumsal barışı gördüm. İbrahim Bodur, işçisiyle barışık bir patron... Ne kadar güzel bir şey. İşçisinin boynuna elini dolamış, kendisiyle kucaklaşmış patron çalışma barışını kurmuş demektir” dedi.

Yatırım için iklim lazım
Törende konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de başarmak için talip olmak gerektiğini, ancak azim ve beceri yoksa bunun yetersiz kalacağını dile getirdi. Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur gibi girişimcilere Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu belirten Demirel, “Bugünkü Türkiye dünkü Türkiye’den çok daha iyidir. Yarınki Türkiye de bugünkünden çok daha iyi olmak zorundadır” dedi. Üretim için yatırımın şart olduğunu dile getiren Demirel, “Yatırım için yatırım iklimi lazım. Yatırım ikliminin en önemli şartı istikrar ve güvendir. Halkın geleceğe olan inancı tahrip olmamalıdır. Biz bunu yaparız” diye konuştu. 3 Kasım seçimlerinin siyasi istikrar getirdiğini belirten Demirel, “Ben siyaset üstüyüm. Meselelere bakış açım bazılarını rahatsız edebilir. Bu hükümet, (Bugün mü düşer, yarın mı düşer?) endişesi olmayan bir hükümet. Bu hükümetten beklentiler çok yüksek. Hükümetlerin en büyük şanssızlığı maalesef çok yüksek beklentilerdir” diye konuştu.
Türkiye

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Zemin Kaplamaları

Zemin Kaplamaları hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz