reklam

29 Temmuz 2003 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İzmir Konak Belediyesi Yeşilyurt Spor Kompleksi mimari proje yarışması kolokyumu 28 Temmuz'da İzmir'de yapıldı


Fotoğraf: Arkitera

Konak Belediye'sinin açtığı ve Yeşilyurt'ta yapılması planlanan spor kompleksi yarışmasının kollokyumu 28 Temmuz'da İzmir Kültür Park'taki Odalar ve Borsalar Birlği Pavyonu'nda yapıldı.Katılan projelerin de aynı mekanda sergilendiği ve sıcağa rağmen yoğun bir katılımın olduğu kolokyum, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi'nin yarışmanın amacını ve önemini ifade ettiği konuşması ile başladı. Daha sonra ödül törenine geçildi ve kazanan mimarlara sıra ile ödülleri takdim edildi.

Prof Dr .Ahmet Eyüce, Mimar Tamer Başbuğ, Yrd.Doç Dr. Hikmet Gökmen, Mimar Muammer Tamer ve İnşaat Y. Mühendisi Muzaffer Tunçağ'dan oluşan asli jüri üyelerinin yanısıra Prof Dr. Orcan Gündüz'ün, Güngör Kaftancı'nın ve Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhittin Selvitopu'nun danışmanlığını yaptığı jüri, kolokyuma katılanlardan soruları toplu olarak almaya başladı.

İlk sözü alan Bünyamin Derman, Jüri'nin değerlendirme kriterlerinde, insiyatifi yarışma şartnamesi dışına çıkarak kullandığını söyleyerek bunun adil olmayan bir değerlendirme süreci yarattığının altını çizdi. Kolokyuma katılan ve söz alan pek çok mimar da bu görüşe katıldıklarını belirterek, eleştirilerini jürinin bu tutumuna yönelttiler. Kolokyumda söz alan mimarlardan pek çoğunun eleştirileri, kazanan projelerin hangi noktalarda yarışma şartnamesine uymadığı ve buna rağmen nasıl ödüle layık görüldüğü üzerine odaklandı.Tüm soruları ve eleştirileri dinledikten sonra jüri başkanı Ahmet Eyüce ve jüri üyesi Tamer Başbuğ eleştirilere, katılan tüm eserlerin çok nitelikli olduğu ama hiç birinin de eksiksiz olmadığı, dolayısı ile başka eserler seçildiğinde de aynı eleştirilerin yapılacağını vurgulayan bir açıklama yaptılar. 

Son sözü alan danışman jüri üyesi Güngör Kaftancı ise yarışma şartnamelerinde bazı noktaların projenin genel konsepti uğruna feda edilebileceğini ve jürilerin asli görevlerinin de bu dengeyi en iyi kuran projeleri seçmeleri olduğunu vurgulayarak, yarışma jürisinin çok nitelikli bir seçim süreci yaşadığını ve doğru kararları verdiğini belirtti.Yapılan değerlendirmelerin ardından jüri başkanı son sözü yarışmanın birincisi olan ekibe verdi. Ekip adına konuşan Tülin Hadi, katılan herkese böyle bir yarışma sürecine katkılarından dolayı tebrik ve teşekkürlerini iletti ve dileklerinin bu yarışmanın akıbetinin daha oncede açılmış ve uygulanmamış kamu yapıları mimari proje yarışmaları gibi olmaması ve projenin uygulamaya dönüştürülmesi olduğunu belirtti.

Yarışma sonuçlarına ulaşmak için tıklayın.

Kolokyum ve sergiden görüntüler:
Fotoğraflar: Arkitera

Fotoğrafları büyütmek için üzerlerine tıklayın. 

Arkitera

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Adatepe Taşmektep 2003 Yaz Seminerleri

7 Temmuz - 24 Ağustos 2003 Adatepe

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz