reklam

30 Temmuz 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Tasarım Dünyası Garanti Galeri'ye merhaba dedi

29 Temmuz Salı akşamı Garanti Galeri tasarım dünyasına kapılarını açtı. Geçmişte, Garanti Sanat Galerisi olarak hizmet veren mekan, yeni anlayışıyla tekrar düzenlenerek kullanıma açıldı. Tasarımcılar, akademisyenler ve basının katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere Garanti'nin toplumsal paylaşım projeleri ve projelerin tasarlanmasının ardındaki düşünceyi anlattı. Galeri'nin yöneticisi Münevver Eminoğlu ise konuşmasında galerinin yeni konseptine değindi.
Yıl sonuna kadar 4, 2004'te ise 8 sergi gerçekleştirmeyi planlayan GG, Türkiye'den olduğu kadar dünyanın dört bir tarafından tasarımcıları ağırlayacak.
GG, gerçekleştireceği sergilerde insan-yapı-çevre-nesne ilişkilerini, şehri, şehrin tasarımını, mimariyi incelecek, estetik ve teknik bilginin ışığında tasarım süresini sorgulayacak

Mimarlık ve tasarım dünyasına Garanti Bankası tarafından kazandırılan galerinin konsept ve sergileme tasarımını Bülent Erkmen gerçekleştirdi. GG, çok fonksiyonlu, katlanır-kayar sistem ve konstrüksiyonlu, değişebilir/dönüşebilir sergileme duvarlarına, her serginin yapısına uygun olarak geliştirilecek ve her türlü aksesuvarın takılabileceği sergileme standartlarına sahip olacak; yeni sergileme tasarımı düşüncelerinin ve çözümlerini hayata geçirmeye de imkan verecek.

GG'nin ilk sergisi "Mimarlığı Tersten Giymek-Rural Studio:Mimarlıkta Sınıraşımı ve Muğlaklık", 5 Ağustos Salı günü başlayacak. Küratörlüğünü Mimarlık Tarihçesi Bülent Tanju, tasarımını ise Bülent Erkmen'in yaptığı sergi, 6 Eylül'e kadar izlenebilecek. Sergi, Alabama'daki Auburn Üniversitesi Mimarlık Fakültesi profösörleri tarafından başlatılan Rural Studio programının çalışma felsefesi ve sürecini, bugüne kadar hayata geçirilen bazı projelerin fotoğrafları, çizimleri ve bir film eşliğinde sunacak.

Mimarlığı toplumsal sorumluluk bağlamında yeniden tartışan ve bu tartışmayı mimarlık eğitiminin parçası olarak gören Rural Studio'nun öğrencileri, Alabama'nın Hale County bölgesindeki yoksul halk için basit ama yaratıcı konutlar, sosyal merkezler, spor tesisleri, kiliseler tasarlıyor ve inşa ediyor.Öğrenciler, şişe, otomobil lastiği, ambalaj kartonu, yıkım artığı tuğla, ahşap ve moloz gibi, normalde yapıların inşasında kullanılmayan malzemelerden yararlanıyor.Çalışmaları sırasında Hale County'ye yerleşen öğrenciler, bölgenin ve yoksul halkın sorunlarını tanıyor, çözüm olanaklarını araştırıyor.Böylece, bir yandan toplumsal bilinçlerini geliştirirken , diğer yandan bölgeye özel toplumsal, kültürel ve teknolojik gereksinimlerin ve koşulların ayırdına varıyor.
Arkitera

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Adatepe Taşmektep 2003 Yaz Seminerleri

7 Temmuz - 24 Ağustos 2003 Adatepe

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz