reklam

30 Temmuz 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

İşadamlarından hükümete destek: Orman arazilerinin satışı 50 milyar dolar getirir

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, hükümetin 25 milyar dolar (36 katrilyon lira) gelir beklediği orman vasfını yitirmiş arazilerin satışını desteklediğini ve imar affıyla birlikte yapılması halinde 50 milyar dolar (72 katrilyon lira) gelir getireceğine inandığını söyledi.

Yıldırım, “500 milyon doları IMF’den almak için çırpınan Türk ekonomisine böyle bir gelirin girmesi ekonomiye canlılık getirir. Vatandaşlarımız kaçak olarak yaptığı evin tapusunu alacaksa bu parayı verir. Varını yoğunu ortaya koyup bunun tapusunu alır.” dedi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da orman vasfını kaybetmiş arazilerin bir an önce satılmasını istediğini kaydetti. Zorlu, şöyle devam etti: “Bu araziler orman niteliğini kaybetmiş durumda. Üstelik işgal edilmiş ve üzerinde binlerce konut yapılmış. Devlet, yasalara uyarak arazi alanlardan vergi alıyor. Fakat işgalcilerden alamıyor. Bu sosyal adalet ilkesine aykırıdır. İflas etmiş bir esnaf faiz yükü altındayken mallarımı satayım mı, satmayayım mı, diye düşünmez.” Orman Mühendisleri Odası Adana Şubesi 2. Başkanı Erhan Gürkan da, 2B kapsamındaki arazilerin satışına ilişkin yasayı desteklediklerini söylerken, hükümetin cesaretini de övdü.

Yasadan Türkiye’de orman köylerinde yaşayan 7,5 milyon insanın faydalanacağını savunan Gürkan, yasanın sadece 25 milyar dolar gelir sağlamayacağını, bununla birlikte binlerce orman davasının düşeceğini mahkeme yükünün hafifleyeceğini ifade etti. Yine orman köylülerinin yarım asırdan beri kullandığı tarım arazilerinin tapusuna kavuşacağına dikkat çeken Gürkan, “Halen bu alanları fiilen kullanmakta olanlar hak sahipliği konumunu elde edecekler ve usulsüz olarak kendi tasarruflarında bulunan yerlerin kanuni sahibi olacaklar. Böylece ormana bağımlılıkları azalacaktır. Hak sahipliği ile ilgili iş ve işlem süreleri başlayacak ve bu durum ekonomiye bir canlanma getirecektir. En önemlisi de mevcut haliyle kesinlikle orman vasfını kazanamayacak olan bu yerler orman köylüsünün sosyo–ekonomik yönden kalkınmasında büyük bir katkı sağlayacaktır. Ülkemizin genel ekonomisine de olumlu yönde katkı yapacaktır. Ayrıca emlak ve diğer vergi gelirleri ile de Hazine’ye büyük bir katkı sağlanacaktır.” dedi.
Zaman 

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Beton

Betonun özellikleri hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz