reklam

01 Ağustos 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Ofis Mobilyasında Yeni Bir İsim: Kiss…

Geçtiğimiz hafta Esma Sultan'da düzenlenen bir toplantı ile ofis mobilyası üreticilerinden Nurus, yeni ürünü KISS'i tanıttı. Tasarımcıların, mimarların ve basının katıldığı gecede bütün ürünler sergilenirken, KISS'in yaratıcıları da tasarım sürecindeki yaklaşımlarını dile getirdiler. "KISS bir ikili arasındaki en kısa mesafedir" sloganıyla tanıtılan ürün dünyada da "New Functionalism" tasarım akımının öncülerinden. Dünyaca ünlü iki Alman tasarımcı Fritz Frenkler ve Anette Polholzer (f/p design) tarafından tasarlanan konseptin ilk prototipleri Ekim 2002 Almanya Orgatec fuarında ilk kez sergilendi, Orgatec'de de son derece büyük bir beğeni topladı.

Bu yıl Almanya'daki Red Dot Tasarım Enstitüsü tarafından "Best Selection Office Design 2003" yer almaya değer görülen ürün şu an Red Dot gibi dünyanın en saygın tasarım yansımalarından birinde de finalde olan ürünlerden biri.

Birçok değişik ve şaşırtıcı renklerde kullanıma sunulan ürün, mekan bölücüleri ile entegre olabilen bir ofis organizasyon sistemi olup, ürün grubu içindeki masa operasyon amaçlı veya yönetimsel olabileceği gibi toplantı ve konferans amaçlı kullanılabiliyor. KISS ürünlerinin ayarlanabilen masa yüksekliği veya dolap kulpları gibi fonksiyonları, kullanıcısına minimum elemanlar ile maksimum fayda sağlamak üzere tasarlandı. KISS, günlük rutin işlerdeki fonksiyonları karşılamanın ötesinde ofis hayatımızın görüntüsünü belirleyen çağdaş dünyanın ofis sistemi olarak tanımlanıyor.

Az miktarda fakat çok işlevli aksesuarlarının kullanımı ile evrensel olan ürün kullanıcısının isteği doğrultusunda kişiselleştirilebiliyor. Örneğin oturma yastıkları sayesinde oturma unitesi olarak kullanılabilen alçak dolaplar, fazla kabloları içine saklayabilen masa üstü gözleri ve elektrik kutusu işlevini gören ayak dinlendirme pufları, kullanıcının hayatını kolaylaştıran küçük ama önemli ayrıntılar. Aksesuarlarının renk seçenekleri, KISS' i en özgün tasarımı ofislerin içerisine bile kolayca entegre edebilir hale getiriyor..
Arkitera

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Duvar Elemanları

Duvar elemanları hakkında bilgi edinmek  için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz