reklam

02 Ağustos 2003 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Sırada 'Mis' gibi sokaklar var

Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ne dik ve paralel sokakların büyük bölümünde sokak düzenlemesi yapıp Mis Sokak gibi 'Kafe sokağı' haline getirmeyi planladıklarını söyledi. Topbaş, Galata'ya çıkan Büyük Hendek Caddesi'ni ise Belçika'da kardeş belediye ilan ettikleri Shaerbek Belediyesi'nden fon alarak 'apart oteller ve kafeteryalar' caddesi yapmak istediklerini bildirdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş , Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ne dik ve paralel sokakların büyük bölümünde sokak düzenlemesi yapıp Mis Sokak gibi ''Kafe sokağı'' haline getirmeyi planladıklarını söyledi. Topbaş, Galata'ya çıkan Büyük Hendek Caddesi'ni ise Belçika'da kardeş belediye ilan ettikleri Shaerbek Belediyesi'nden fon alarak ''apart oteller ve kafeteryalar'' caddesi yapmak istediklerini bildirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, eski bir Beyoğlulu. Topbaş, dedelerinin 1860'ta yerleştiği Beyoğlu'nda büyümüş, çocukluğu ve gençliği Beyoğlu'nun hemen her sokağını dolaşarak geçmiş.

Çok sayıda proje ısırada bekliyor
Topbaş, çocukken ''6. Daire'' olarak bilinen ve ''aşı kâğıdı almaya gittiği'' belediye binasında, şimdi ''başkan'' olarak oturuyor.

Topbaş, Beyoğlu'na ilişkin ''çok sayıda projesi'' olduğunu söylüyor. Bu projelerden bazılarını hayata geçirdiğini belirten Topbaş, İstiklal Caddesi'nde 160 binanın cephe düzenlemesini yaptıklarını, klimalar ve çirkin tabelaları kaldırttıklarını belirtti. Topbaş, Taksim'deki büfeleri yeniden düzenlemek için büfe sahiplerini ikna etmenin ise iki yıllarını aldığını bildirdi. İlçedeki projeleri üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışarak yaptıklarını ifade eden Topbaş, ''Beyoğlu'nu yeniden güzelliğini yaşatır hale getirmek için Kent Gözlem Atölyesi adında bir platform oluşturduk. Beyoğlu'nun tüm mahallelerinde sosyal çalışmalar yaptık, sokaklardaki esnafla toplanarak sokak temsilcileri seçtik ve tüm çalışmalarımızda onlara danıştık'' diye konuştu.

Beyoğlu'nda ilk kez kapalı spor salonu yaptıklarını anlatan Topbaş, Kasımpaşa'da yapılan kapalı spor salonunun iki ay sonra biteceğini vurguladı. Topbaş, Kasımpaşa'da ayrıca yarı olimpik bir yüzme havuzu projesi başlattıklarını ve havuzun yılbaşına kadar bitirileceğini de söyledi. İlçenin dünü, bugünü ve yarınıyla ilgili yapılmış tüm çalışmaların toplanması amacıyla ''Beyoğlu Araştırma Merkezi'' kurduklarını kaydeden Topbaş, buranın bir dokümantasyon merkezi gibi çalışacağını bildirdi. Topbaş, Mis Sokak'ta yaptıkları sokak ve kafelerin düzenlemesi projesine İmam Adnan, Büyük Parmakkapı ve Süslü Saksı sokaklarında da başladıklarını belirtti. Topbaş, ''Sokakları güzelleştirirsek o zaman Beyoğlu'na gelen insan profilleri, insanların tavır ve davranışları da değişir'' dedi.

Belçika'dan kardeş belediye
Topbaş, semtteki terk edilmiş ve tinerciler tarafından kullanılan yıkık-dökük binaların ise bir kısmının veraset yoluyla hissedarlara kalmış çok hisseli yapılar oldukları için, bir kısmının da sahiplerini bulmak mümkün olmadığından onarılamadığını söyledi. Topbaş, Galata'daki Büyük Hendek Caddesi'nin bir anıt esere açılan kentin en önemli caddelerinden biri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Şu anda burada elektrik malzemeleri satan piyasa var, ancak böyle güzel bir noktanın turizm merkezi olması, burada apart oteller ve kafeteryalar olması için Belçika'yla ortak çalışma yapıyoruz. Brüksel'e bağlı Shaerbek Belediyesi'ni kardeş belediye ilan ettik, onlar da hem tanıtım fonlarıyla hem de kültürel destekleme fonlarıyla bizi destekleyecekler."
Cumhuriyet

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Adatepe Taşmektep 2003 Yaz Seminerleri

7 Temmuz - 24 Ağustos 2003 Adatepe

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz