reklam

02 Ağustos 2003 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Eyüp Sultan Bulvarı modern bir görünüme kavuşturuluyor

Büyükşehir Belediyesi, altyapı ile meydan ve cadde düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 'Eyüp Bulvarı ve Altyapı İnşaatı'nın temeli, Başkan Gürtuna'nın katılımıyla atıldı.

İstanbul'un bir dünya şehri olduğunu dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, altyapı ile meydan ve cadde düzenleme çalışmalarına büyük önem veriyor.

Eyüp Sultan Bulvarı Yol Bordür Trotuvar ve Altyapı Düzenleme İnşaatı'nın temel atma töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, Eyüp Kaymakamı Ayhan Bayhan, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, sanatçı Gönül Yazar ve işadamı Şahin Özer'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul'un dörtbir yanında hergün açılışlar ve temel atma törenleri gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Açılış ve temel atma törenlerine tek tek yetişemiyoruz. Bunun için Eylül ayında 50 eser için toplu açılış ve temel atma törenleri yapacağız. Hedefimiz İstanbul'da yaşayan herkesi şehri ile gurur duyar hale getirmek' dedi.

10 yıl içinde Eyüp'ün de içinde bulunduğu Haliç bölgesinin çehresini değiştirdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı, sadece Haliç'te 4 milyon metrekare yeşil alan oluşturduklarını söyledi. Eyüp'e hizmet etmenin ayrı bir anlamının da olduğunu vurgulayan Başkan Gürtuna, şöyle konuştu; 'Hz. Peygamber Efendimiz'e ev sahipliği yapan bu Aziz Sahabe'ye biz de güzel bir ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu nedenle Eyüp Sultan çevresini yollarla, meydanlarla ve yeşil alanlarla nakış nakış işliyoruz. Bu bölgede adaklık kurbanlar için modern bir kesimhane binası ile otopark da yapıyoruz. Ayrıca Eyüp ile Pier Loti arasında teleferik yaparak, bu bölgeyi tamamen turizm merkezi haline getireceğiz.'

Törende konuşan Eyüp Kaymakamı Ayhan Bayhan ile Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç de yapılan hizmetlerle Eyüp'ün bir cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizerek, hizmetlerinden dolayı Başkan Gürtuna'ya teşekkür ettiler.

Eyüp'e yakışan dev yatırım...
Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmayla; İstanbul’un tarihi ilçesi Eyüp’te, Eyüp Sultan Camii önü ile Demirkapı arasındaki bulvar rehabilite edilecek. 1 Kasım 2002 tarihinde ihale edilen projenin tamamlanmasıyla Eyüp Sultan Bulvarı daha modern bir görüntüye kavuşturulacak.

30 metre genişliğinde, bin 275 metre boyunda ve 2 x 2 geliş ve gidiş olmak üzere toplam 4 şeritli Eyüp Sultan Bulvarı’nda; orta refüj sağ ve sol trotuvarlarda 2 bin 550 metre Granit Plak, Andezit Plak, Andezit Bordür, Yaya Yürüme Yolları imalatları ile ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Bulvar altyapı ve üstyapı çalışmaları ile yenilenecek.

Ayrıca, çalışma kapsamında Eyüp Sultan Meydanı’nda ise 10 bin metrekare Granit Plak Döşemesi yapılarak yürüme alanlarında yayaların daha rahat gezi yapmaları sağlanacak. İmar Planı sınırları dahilinde Eyüp Sultan Meydanı’nda ve Eyüp Sultan Bulvarı’nda yapılacak granit küp taş ve plak kaplama çalışmasıyla, cami meydanındaki yaya trafiği rahatlatılacak.

Bulvarda trotuvar genişletilerek kaplama yapılmasıyla cami önündeki yaya yoğunluğu bulvara yönlendirilecek.Azim ve Bulgu İnşaat Konsorsiyumu’nun yapacağı çalışma, yaklaşık 2.2 trilyon liraya malolacak.
İBB

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

İTÜ Vakfı 
Mimarlık Ödülü


Son başvuru tarihi:
30 Ekim 2003

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz