reklam

28 Ağustos 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Turgutlu'ya da duble yol

Karayolunda Vali Işın ile inceleme yapan AKP Manisa Milletvekili Tanrıverdi, "6 kilometrelik yol da kamulaştırılacak. Bütçeden ödenek ayrılıyor" dedi

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Orhan Işın ile birlikte yol genişletme çalışmalarının sürdüğü Manisa-Akhisar karayolunda incelemelerde bulunurken, uzun süredir şikayet konusu olan Manisa-Turgutlu karayolunun da duble hale getirileceğini söyledi.

Yolun 6 kilometrelik bölümü için kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını ve 2004 bütçesine bu arazilerin bedeli ile ödenek konulacağını söyleyen Hüseyin Tanrıverdi, "26 kilometre olan Manisa-Turgutlu yolunun 20 kilometrelik bölümünde çalışma başlatıldı. Ancak 6 kilometrelik bölümünde kamulaştırma yapılamaması nedeniyle çalışma gerçekleştirilemedi. Şimdi bu bölgedeki arazilerin kamulaştırılması için birim fiyatları belirledik. Takdir komisyonlarının incelemesinden sonra kesin rakamlar ortaya çıkacak. Önümüzdeki yıl da bu işlemler bitirilerek, Karayolları, Köy Hizmetleri ve DSİ'ye ait iş makineleri ile genişletme çalışmalarına başlanacak. 26 kilometrelik yolda da yeniden dolgu işlemi yapılacak" dedi.

Önemli geçiş noktası
Karayolları'nın geçen yılki yüzde 30'luk ödenek artışları ile yolun bu duruma getirildiğini söyleyen Manisa Milletvekili Tanrıverdi, "Yolun 4 şeritli duble olması benimsendi. Turgutlu ulaşımının yanı sıra Menemen, Manisa, Ankara yoluna çıkan tankerlerin çok kullandığı bir yol olması nedeniyle bu yola önem veriyoruz" dedi.

Tanrıverdi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde duble yol projesi ile acil eylem planını vaat ettiğini hatırlatarak, "Bugün hükümetimiz verdiği bu sözü tutmak için kolları sıvadı. Devletin tüm kuruluşları bu iş için seferber oldu" dedi.

Akhisar yolu genişledi
Acil Eylem Planı kapsamında Manisa-Akhisar karayolunun 9 kilometrelik bölümü genişletildi. Toplam uzunluğu 60 kilometre olan yolun bir an evvel genişletilerek rahatlatılacağını belirten Vali Işın "Bu konuda Karayolları Bölge Müdürlüğü, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Gediz Planlama'ya ait iş makineleri ortak çalışıyor. Manisa için son derece önemli olan yolun tamamının genişliğini 22 metreye çıkaracağız. Yol bölünmüş karayolu şeklinde 3 gidiş, üç geliş olacak. Dolayısıyla kazalar en aza inmiş olacak" dedi.
Yeni Asır

 

Ağustos 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

İTÜ Vakfı 
Mimarlık Ödülü


Son başvuru tarihi:
30 Ekim 2003

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz