reklam

12 Eylül 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Arkeoloji kentli ile buluştu

Çanakkale Bilim Sanat Kültür Etkinlikleri Derneği ve Çanakkale Belediyesi Arkeoloji Buluşmalarının ikincisini gerçekleştirdi. 5 gün süren konferanslar dizisinde Çanakkale ili sınırlarındaki 5 kazı çalışmasının sonuçları açıklandı.

Çanakkale'de kendilerini Troya Dostları olarak tanımlayan ve tamamen gönüllülerden oluşan bir grup 2002 yılında Çanakkale Troas Arkeoloji buluşması adlı başarılı bir etkinliğe imza attılar. Bu oluşum amacını, Troyayı Çanakkalenin gündemine taşımak, toplumu bu konuda bilinçlendirmek, en önemlisi de Troya'yı ve diğer kentleri kazan kazı ekipleriyle doğrudan ilişkilenerek onlara desteğini bildirmek olarak ortaya koydu. Konu Troya olunca grup ister istemez kendini arkeoloji biliminin içinde buldu.

Çanakkale ili sınırları içinde Troya dışında halen devam eden dört arkeolojik kazı yerinin daha bulunması dolayısıyla onlarla da ilişki kurulması gerekliliği ortaya çıktı. Ve bu yerine getirildi. Böylece grubun sınırları Troya'yı aşarak Troas bölgesine yayıldı. Kentliyi sahip olduğu değerler konusunda bilinçlendirmek amacıyla grup geçen yıl ilkini Çabisak (Çanakkale Bilim Sanat Kültür Derneği), Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteği ile düzenlediği Çanakkale Troas Arkeoloji Buluşmasının ikincisini Yalı Handa gerçekleştirdi.

Birinci Gün Açılış ve Sunuşların gerçekleştiği etkinlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Açış Konuşmasını yaparken Troya kazı başkanı Tubingen üniversitesi Prof. Dr. Manfred Korfmann kazılarla ilgili bilgi verdi. Beş gün süren etkinlikte Ankara Üniversitesi'nden Apollon Smintheus Tapınağı Kazı Başkanı D.T.C.F. Prof.Dr.Coşkun Özgünel Apollon Smintheus Tapınağı kazı ve restorasyon çalışmaları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Nurettin Arslan Lapseki-Çan Yüzey Araştırmaları, Aleksandreia Troas Kazı Başkanı Münster Westfalische Wilhelms Üniversitesi Prof.Dr. Elmar Schwertheim Aleksandreia Troas Kazıları, Assos Kazı Başkanı Maltepe Üniversitesi Prof.Dr.Ümit Serdaroğlu Assos kazı ve restorasyon çalışmaları ve Hacettepe Üniversitesi'nden Gökçeada-Yenibademli Höyüğü Kazı Başkanı Doç.Dr.Halime Hüryılmaz Gökçeada Yenibademli Höyük Kazıları ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler.
Arkitera

 

 

 

 

Eylül 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı

Son Başvuru Tarihi: 
19 Eylül 2003

Not: Arkitera aracılığı ile programa başvuran katılımcılara %10 indirim sağlanacaktır.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz