reklam

17 Eylül 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

"Kadıköy Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı" basına tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dev çevre yatırımlarından biri olan "Kadıköy Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı", Başkan Gürtuna'nın da katıldığı bir geziyle basın mensuplarına tanıtıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü'nün dev çevre yatırımlarından biri olan ve inşaatı tamamlanan "Kadıköy Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı", Başkan Gürtuna ile İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan'ın da katıldığı bir geziyle basına tanıtıldı.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği gezide, çevre ve insan sağlığı açısından hayati öneme sahip olan Kadıköy Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı basına açıldı. İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur tarafından Başkan Gürtuna ile gazetecilere konuyla ilgili bir brifing sunuldu.

İBB Başkanı Gürtuna burada yaptığı açıklamada, Çamaşırcı ve Turşucu derelerinden gelerek Kurbağılıdere vadisinde toplanan atıksuların buradan Marmara denizine aktığına dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği yatırımlarla, atık suları mahallelerden toplayarak dev atıksu borularıyla bu arıtma tesisine getirdiğini kaydetti.

Başkan Gürtuna sözlerini şöyle sürdürdü; "Burada arıtılan sular 2.5 km'lik deşarj hattıyla boğazın dip akıntısına veriliyor, oradan da Karadeniz'in dip bölgesine gidiyor. Bu bölgedeki pis görüntü birazdan İstanbul için bir tarih olacak. Bundan sonra buradan atıksu akmayacak. Böylece Kadıköy-Bostancı sahilleri ve Haydarpaşa koyu artık kirlenmeyecek. 11 Ekim akşamı sayın Başbakanın katılmıyla bu tesisin açılışını yapacağız. Aynı akşam buradan Türkiye-İngiltere maçına gideceğiz. İnşallah İngiltere'yi yenerek ikinci büyük sevinci yaşayacağız."

Kadıköy Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı
Devreye alınan Kadıköy Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı 3 milyon İstanbulluya hizmet verecek ve Kadıköy'ü atıksulardan kurtararak, Kurbağalıdere'yi bir mesire yeri haline dönüştürecek.

Çevre koruma yatırımları neticesinde İstanbul'u eski güzelliğine kavuşturan İSKİ, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İSKİ'nin, sadece bugünün değil yarının ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde planlayarak hayata geçirdiği yatırımlar sayesinde, bugün İstanbul'un 52 yerinde deniz keyfi yaşanıyor.

İSKİ'nin İstanbul'un yarınlarını güvence altına almak maksadıyla başlattığı çevre koruma yatırımlarının önemli bir ayağını oluşturan Kadıköy Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı inşaatı tamamlanarak test çalışmalarına başladı.
İBB

 

Eylül 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Mehmet Konuralp 23 Eylül 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Mehmet Konuralp hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendisine soru sormak için tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz