reklam

24 Eylül 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

"Kokusuz Klozet" ile hijyen ve ferahlık!

Türkiye'de ilk defa VitrA tarafından üretilen ve fonksiyon yönü ile kullanıcılara artı değer sunan "kokusuz klozet", 10-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ADesign Fuarında tüketici ile tanıştırıldı. 

Mevcut banyolarda kurulu sistemler ile sağlıklı olarak çözülemeyen tuvalet kokusu problemine çözüm yaratmak için geliştirilen "kokusuz klozet", banyolarda oluşan kokuyu ortama yayılmadan ve kullanıcı klozeti kullandığı sırada ortadan kaldırarak mekanda daima hijyen ve ferahlık sağlıyor. Tuvalet kokusunu, ortama yayılmadan klozet içerisinde emerek mükemmel hijyen sağlayan VitrA kokusuz klozetin, evlerin yanında özellikle birçok kişi tarafından ortak olarak kullanılma zorunluluğu olan ofisler ve alışveriş merkezleri gibi toplu kullanım alanları için tercih edilmesi bekleniyor.

Koku, ilgili maddeden kopan ve havada uçuşan partiküllerin insan burnuna gelmesiyle hissedilen fiziksel bir olgudur. Dolayısıyla sağlık açısından çok zararlı bir duruma işaret eder. Mevcutta banyolarda kullanılan havalandırma sistemleri, kokuyu klozetten dışarı çıkıp ortama yayıldıktan sonra temizledikleri için, banyodaki diş macunu, diş fırçası, traş bıçağı, havlu gibi temizliği çok önemli olan hijyen elemanlarına bulaşmasını önleyemezler. VitrA tarafından geliştirilen "kokusuz klozet" ise özel sistemi ile kokuyu ortama yayılmadan emerek tam hijyen sağlar.

VitrA "kokusuz klozet" sistemi, rezervuar içine monte edilen koku emme ve filtrasyon ünitesi, otomatik yıkama ünitesi, elektronik kontrol ünitesi ve klozet üzerinde duvara monte edilen elektronik algılama ünitesinden oluşmaktadır.

"VitrA kokusuz klozet" sisteminin, uygulanmasını kolaylaştıran özelliklerden biri de montajı için normal klozet montajına ek olarak sadece bir elektrik prizi gerektirmesi. Tüm elemanları içinde olan klozet rezervuar, yerine monte edilip fişi takıldığında sistem çalışmaya hazır oluyor. Sistemi destekleyen filtrenin ömrü kullanıma bağlı olarak 5-10 yıl arasında değişebilecek olup, VitrA tarafından Türkiye'de ilk defa tüketiciye sunulan ve banyolara hijyen ve ferahlık getiren "kokusuz klozet", filtresi düzenli değiştirildiği sürece mükemmel çözüm sağlıyor.

VitrA kokusuz klozet" nasıl çalışıyor ?
· Algılama modülü, kullanıcıyı otomatik olarak algılayarak, kullanıcının geliş ve gidiş bilgisini IR ışınlarıyla kablosuz olarak kontrol modülüne aktarıyor.
· Kullanıcı klozete yaklaştığında, sistem klozetin kullanıldığından emin olmak için 5 sn süre ile bekler ve bu sürede algılama devam ediyorsa klozetin içinden hava emişine başlıyor.
· Emilen kirli hava aktif karbon bir filtreden geçirilerek kötü kokuya sebep olan partiküller ayrıştırılıyor ve temizlenen hava rezervuarın yan tarafından kullanıcıyı rahatsız etmeyecek bir doğrultuda ortama veriliyor.
· Kullanıcı klozeti terkettikten 5 sn sonra emiş biter ve klozet otomatik olarak yıkanıryor.
· Klozetin yıkanması, su tasarrufu sağlamak amacıyla kullanım süresine bağlı olarak 3 veya 6 litre ile yapılıyor.
· Ayrıca klozet periyodik olarak, 12 saat boyunca kullanılmazsa otomatik olarak hijyen sağlamak amacıyla yıkanıyor.
· Kontrol modülü şarjlı pille yedekleniyor. Elektrik kesintilerinde 24 saate kadar yıkama fonksiyonu normal olarak çalışıyor. Elektrik geldiğinde sistem pili tekrar şarj ediyor.
Arkitera

 

Eylül 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Deprem Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 02 Ekim'de İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Sinan Şener
Konuşmacılar: Murat Balamir,
Korhan Gümüş, Handan D.Türkoğlu
Alper Ünlü

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz