reklam

01 Ekim 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul'daki viyadükler güçlendiriliyor

O-2 Otoyolu'ndaki Mahmutbey Viyadüğü ile Metris Kavşağı Köprüsü'nde, depreme karşı güçlendirme çalışmaları başladı.

Alinan bilgiye göre, saat 01.00 sıralarında başlayan çalışmalarda, Mahmutbey Viyadüğü'nün depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacak Edirne yönü yaklaşık 10 santimetre yukarı kaldırılarak, trafiğe kapatıldı.

Ardından, viyadüğün kirişlerinin altında bulunan ve "mesnet" adı verilen bazı parçaların değiştirilmesine başlandığını anlatan Karayolları yetkilileri, bu parçaların viyadüğün üzerindeki yük ve araçların geçişi sırasında oluşan sarsıntı nedeniyle zamanla aşındığını anlattılar.

Bu nedenle parçaların değiştirilerek yerlerine yeni mesnetlerin yerleştirildiğini söyleyen yetkililer, böylece olası bir depremde viyadüğün hareket kabiliyetinin artacağını ve yıkılmasının önleneceğini bildirdiler.

Mesnetlerin değiştirilmesi dışında viyadükte başka güçlendirme çalışmaları da yapılacağını vurgulayan yetkililer, Türkiye'de bu büyüklükte bir viyadükte ilk kez böyle bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydettiler.

Metris Kavşağı Köprüsü'nde de, depreme karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

19 Ekim Pazar gününe kadar sürmesi ve 01.00-06.00 saatleri arasında yapılması planlanan bu çalışmalar sırasında, O-2 Otoyolu'nun söz konusu bölgedeki çalışma yapılan yönleri trafiğe kapatılacak. Bu saatler dışında ise trafik akışında bir kısıtlama olmayacak.
Turk Net

 

Eylül 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Kaya Arıkoğlu 07 Ekim 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Kaya Arıkoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendisine soru sormak için tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz