reklam

06 Ekim 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

'Her gelen bir taş alsa Truva yok olur, gider'

Almanya'daki Türk ve Avrupalı Girişim Platformu'na katılan Almanlar, Türkiye'nin Göttker davasında aldığı kararı, işte bu sözlerle onayladı...

Antalya Havalimanı'nda oğlunun valizinde antik bir taş parçası bulunduğu için tutuklanan Stefan Göttker'in davasında Almanlar da Türkiye'ye hak verdi. Almanya'nın Dortmund kentinde Türk turizmi tartışılırken, Göttker ailesinin durumu gündeme geldi. Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Klaus Laepple, "Her turist Truva'dan bir taş alsa, bir yıl sonra Truva diye bir şey kalmaz" dedi. Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Wolf - Ruthart Born da "Yasa da ceza da doğru. Ancak mahkemeler uzun sürüyor" açıklamasını yaptı.

'Akropolis'te de böyle'
Almanya'da gerçekleştirilen EUROKON 2003 Türk ve Avrupalı Girişim Platformu'nun son gününde turizmciler, olayla ilgili yaygara kopartan Alman basınını ve Türkiye'ye turizm boykotu yapma çağrısı yapan Alman Liberal Parti'yi eleştirdi. Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Klaus Laepple, Yunanistan'da Akropolis çevresinden rastgele bir taş alanların da cezalandırıldığını hatırlatarak, tutuklama kararının normal olduğunu söyledi. Turistlerin tatile giderken sözlü ve yazılı olarak uyarıldığını vurgulayan Öger Holding İcra Kurulu üyesi Hüseyin Baraner de her ülkenin bu konuda yasası olduğunu hatırlatarak, "Almanya sınırında, bırakın tarihi eseri, bir karton fazla sigara getiren Türk işçisine bile ceza verilir" dedi.

'Ceza verilmeli ama...'
Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Wolf Ruthart Born ise, Ankara'da 3 Ekim Birleşme Günü nedeniyle verdiği resepsiyonda, "Tabii ki her gelen turist bir taş alırsa değerler kaybolur. Bunu onaylamıyorum, ceza verilmesinden yanayım" dedi. Son olayın masum bir olay olduğunu belirten Ruthart Born, "Türkiye tabii ki tarihi değerlerini korumalıdır. Ancak haftalardır tutuklu bulunan Göttker mağdur olmuştur. O bir baba ve işinden haftalardır uzakta. Ayrıca 9 bin euroluk kefalet de çok fazla" diye konuştu.

'Alınan karar doğru'
Stefan Göttker'in, (solda) oğlunun Türkiye'den aldığı taş yüzünden tutuklanması, Alman basınında eleştirilmişti. Ancak Alman Seyahat Acentaları Başkanı ve Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi, antik değeri olan bir taş sözkonusu olduğu için kararı haklı bulduklarını dile getirdi...
Milliyet

 

Ekim 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Koruma Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 30 Ekim'de İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar: Zeynep Ahunbay, Behruz Çinici, Emre Madran,
Ayşe Orbay

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz