reklam

10 Ekim 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Betonlaşan Antalya'da yeşil alanın önemi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından yıllar önce falezler üzerine yaptırılan Mehmet Manavoğlu Parkı'nın meclis tarafından alınan kararla parktan spor alanına dönüştürülmesi bugünlerde Antalyalılar'ın tartıştığı önemli bir konu. Dönemin belediye başkanı ve parka ismini veren Mehmet Manavoğlu, kamulaştırma bedelini ödemediği için güzelim park bir bir davaları kazanan hak sahiplerine geçiyor. Yani park yapmak için kamulaştırılan ancak kamulaştırma bedelleri zamanında ödenmeyen bu önemli park alanı şimdilerde yapılan plan tadilatı ile semt spor sahasına dönüştürülerek hak sahiplerine geri veriliyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen ise park ile ilgili olarak 'Sadece yargının kararını uyguladık' demekle yetiniyor. Evcilmen, belediye başkanları içinde en çok park yapan ve bu işe önem veren bir başkandır. Kısacası kendisi Antalya'nın park şampiyonudur. Göreve geldiği günden buyana falezleri korumak adına verdiği mücadele ve bu falezler üzerinde yaptığı çalışmaları takdir etmemek elde değil... Evcilmen'in park hassasiyetini Antalya'nın en önemli yerlerinden birisi olan Mehmet Manavoğlu Parkı için göstermemesi kafaları karıştırıyor. Elden gitmeye başlayan bu park, bence falezler üzerinde kurulan 29 bin metrekarelik alana sahip Antalya'nın en güzel parkıydı.

Bence sevgili başkanım bu konuda çabuk teslim olmuş görünüyor. Hizmetler ve projeler konusunda son derece inatçı bir kişiliğe sahip Evcilmen'in neden bu kadar çabuk pes ettiğini sanırım önümüzdeki günlerde daha iyi anlayacağız. Şimdi başkandan öğrenmek istediğim husus şu; Bu parkın aynen korunması konusunda karşı dava açtınız mı? Kamulaştırma bedelleri neden sizin döneminizde ödenmedi? Eğer bedeller yüksek ise itiraz ettiniz mi? Ya da başka gerekçeler mi var bizim bilmediğimiz? Bu soruların cevabını bu parktan yararlanan Antalyalılar bekliyor sizden... Sonuç olarak, park için henüz vakit geçmiş değil. Ben buradan sözde değil özde çevreci olan herkesi bu önemli parkın korunması için mücadele etmeye çağırıyorum. Yerlerini geri almak için dava açan vatandaşlardan ise bu düşüncelerini bir kez daha Antalya adına gözden geçirmelerini diliyorum. Fakirlik fukaralık edebiyatı işte bu sonuçları ortaya çıkarıyor. Yazık bu memlekete, yazık bu kentte yaşayanlara...

Betonlaşan Antalya'nın bu parka kesinlikle ihtiyacı var. Eğer problem Mehmet Manavoğlu ise, adını değiştirin fakat 'park' park olarak kalsın. Bilmem anlatabildim mi Sayın Başkan Evcilmen?
Akşam - Mevlüt Yeni

 

Ekim 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Koruma Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 30 Ekim'de İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar: Zeynep Ahunbay, Behruz Çinici, Emre Madran,
Ayşe Orbay

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz