reklam

17 Ekim 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

‘Kaçak yapılaşmaya izin yok’

Boğaziçi İmar Müdürü Ruşen Serdaroğlu, “seçim startı ve af söylentilerinin” kaçak yapılaşma teşebbüsünü artırdığını belirterek, “Kimse seçim yaklaştı diye kaçak yapı yapmaya yeltenmesin. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Serdaroğlu, İstanbul Boğazı’nda, basın mensuplarıyla birlikte bir tekneyle kaçak yapılaşma olup olmadığına ilişkin denetim yaptı. Denetime havadan bir helikopter ile karadan zabıta ekipleri de eşlik etti.

Denetim sırasında basın mensuplarına bilgi veren Serdaroğlu, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün sorumluluk alanının Avrupa Yakası’nda Esma Sultan Yalısı’ndan başlayıp Rumelifeneri, Anadolu Yakası’nda ise Üsküdar iskelesinden başlayıp Anadolukavağı’na kadar devam ettiğini hatırlattı.

Serdaroğlu, Boğaziçi öngörünüm bölgesinin boğazdan görülen her alanı kapsamadığını, bu alanların planlardaki sınırlarla tespit edildiğini belirterek, bu sınırlar içinde kaçak yapılaşmayı önlemek için sürekli denetim yaptıklarını, periyodik olarak da ayda bir denizden tekneyle, havadan da helikopterle kontrollerini sürdürdüklerini kaydetti. Tespit ettikleri kaçak yapıları emniyet güçlerinin desteğiyle ve zabıta ekipleriyle birlikte yıktıklarını, köylerde de jandarmadan destek aldıklarını ifade eden Serdaroğlu, Poyrazköy’de bir gecekondu yıkımını 300 jandarma ve 100 zabıta ile bir günde ancak gerçekleştirebildiklerini söyledi. Serdaroğlu, zabıta ekiplerinin her gün 2 tane yıkım yaptığını da dile getirdi.

Seçim ve Kaçak Yapılaşma
Boğaz öngörünümünde hiçbir kaçak yapılaşmaya izin vermediklerini, kendi görev süresi içinde de tek bir tane dahi gecekondu yapılmadığı iddiasında bulunan Serdaroğlu, şunları söyledi:

“Seçim startı ve af söylentileri maalesef kaçak yapılaşma teşebbüsünü artırdı. Ama biz anında müdahalelerimizle buna izin vermiyoruz. Boğaziçi karadan, havadan ve sahilden sürekli kontrol altında. Kimse seçim yaklaştı diye kaçak yapı yapmaya yeltenmesin.

20 yıldan beri Boğaziçi Kanunu uygulanıyor ama Boğaziçi’nde 6 bin 600 kaçak yapı var. Bunların bir çoğunun Encümen’de yıkım kararı alındı. İşgal edildikten sonra bunların yıkılması büyük bir problem. Bu iş bizi aşmış durumda. Hükümetin ve Valiliğin birlikte organize edebileceği bir program dahilinde ancak yıkılabilir.

Tamamı yıkılacak mı, yasallaşacak mı, bu Hükümetin verebileceği bir karardır. açak yapıların büyük çoğunluğu Beykoz ve Sarıyer’de. Bu binaları yıkmak Boğaziçi İmar Müdürlüğü olarak teknik imkanlarımız açısından imkansız. Olayın sosyal yönü de var.”
NTVMSNBC

 

Ekim 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak, 
Dominique Perrault 4 Kasım Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Konser Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz