reklam

28 Ekim 2003 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Fransa’ya gitti, 16 yılda inşaat sektörüne damgasını vurdu

Trabzonlu Nurettin Kalkan, 16 yılda Fransa’nın en önemli işadamları arasına girdi. Paris’te inşâ ettiği yüzlerce yapı ile yıldızı parlayan Kalkan, 2008’de yapacağı inşaat işlerini bile şimdiden aldı.

Fransa’nın en büyük bankalarından BNP Paribas ile önde gelen mağaza zincirlerinden La Fayette’nin binasını yapan Kalkan, Fransız yatırımcıları da önümüzdeki ay Türkiye’ye getirecek. 1974’te baba Şevki Kalkan’ın Paris’e gelmesiyle başlayan Kalkan ailesinin inşaat sektöründeki girişimleri, 3 yıl sonra Nurettin, Davut ve Resul kardeşlerin dahil olması ile ivme kazandı. Babalarının işini kısa sürede geliştiren üç kardeş, aldıkları işi zamanında teslim ederek birçok yeni anlaşmaya imza attı.

Kardeşi Resul ile 80 bin kişinin yaşadığı Noisy Le Grand banliyösünde yaşayan Nurettin Kalkan, açtığı restoranlarla gıda sektöründe de söz sahibi olmak istiyor. Kalkan, en az 10 katlı olmak üzere yılda 250-300 konut inşâ ettiklerini belirterek, birçok belediye ve tanınmış şirketlerin binalarını yaptıklarını söylüyor. Fransa’nın sayılı üç şirketinden birisi olduklarını anlatan Kalkan, “Fransa’nın en büyük bankalarından BNP Paribas’ın yanı sıra, Fransa’nın önde gelen mağaza zincirlerinden La Fayette’nin binasını yaptık. Noisy Le Grand ile birlikte birçok belediyenin de yönetim binasını inşa ettik. Şu anda bize olan güven nedeniyle, 2008 yılının işlerini aldık. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz; ancak bugüne kadar yaptığımız binalarla ilgili hiçbir sorun yaşamamamız bizi daha çok çalışmaya teşvik ediyor.” dedi.

Türklerin temsilciliğini de yapıyor
İşadamı Nurettin Kalkan, aynı zamanda Sosyalist Partili Noisy Le Grand Belediyesi’nde Türk temsilcisi olarak görev yapıyor. Her ay yapılan toplantılara iştirak eden Kalkan, üç yıldır Türk vatandaşlarının sorunlarını dile getirerek çözüm arıyor. Kalkan, bölgede bin 500 Türk bulunduğunu ifade ederek, “İnşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Türk vatandaşlarının en büyük sorunu, iltica ve işsizlik. Daha önce kolayca iltica edebilen Türkler, artık yasaların ağırlaştırılması nedeniyle kolayca Fransa’ya gelemiyor. Buradaki Türklerin 500 kadarı işsiz. İşsizlik sigortası nedeniyle 700 ile bin 200 Euro alan işsizlere iş de beğendiremiyorsunuz.” diye konuşuyor.

2007’de yapılacak belediye seçimlerinde belediye meclis üyesi olmak için aday olacağını açıklayan Kalkan, Türk işadamlarının sesini daha iyi duyurabilmek amacıyla ‘Türk İşadamları Derneği’ni kurmayı planlıyor. Kalkan, yakın çevresindeki Fransız işadamlarının Türkiye’de yatırım yapmasını istiyor. Bu amaçla, önümüzdeki ay bir grup Fransız yatırımcıyla İstanbul’a geleceklerini söyleyen Kalkan, buradaki yatırım imkanlarını araştıracaklarını kaydetti. Kalkan sözlerini şöyle tamamladı: “Uzun yıllar Paris’te kalarak başarılı çalışmalara imza atmamız, Fransız işadamlarının da dikkatini çekti. Bazı işadamları birçok kez gelerek, Türkiye’de ne tür bir yatırım yapabileceklerini sordu. Son zamanlarda bu tür taleplerin artması nedeniyle bir İstanbul gezisi düzenlemeyi kararlaştırdık. Kasım ayı içinde bir grup Fransız işadamıyla İstanbul’da önemli görüşmelerde bulunacağız. Bu görüşmeler sonrasında Fransız işadamlarının Türkiye’de yatırım yapma kararı alacağına inanıyorum.”
Zaman

 

Ekim 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

UIA 2005 Organizasyon Komitesi Üyeleri 28 Ekim 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacaklar.

UIA 2005 Organizasyon Komitesi Üyeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendilerine soru sormak için tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz