reklam

06 Kasım 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Kent Parkı'nın adresi Lara değil Kepez olmalıydı!

Antalya'da son günlerde 'kent', 'botanik' derken planlanan parklar tartışma konusu haline geldi. Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay 2000 yılında Kent Parkı Projesi'ni ortaya koyan, bu konuda ilk çalışmayı ve tartışmayı başlatan bir başkan. Şimdi Atay'ın 'kent parkı' projesine birileri sahip çıktı ve bu proje gecekondu bölgesinden Lara sahiline kaydı.

Antalya Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay'ın kent parkı olarak düşündüğü Fabrikalar Mahallesi'ndeki alan eski pil fabrikasının yeri. Başkan göreve gelir gelmez bu alanı Antalya halkına kazandırmak adına kampanyalar açtı, buranın revizyon planını yaptı. Planda 350 bin metrekarelik park, 50 bin metrekarelik kent meydanı, 20 bin metrekarelik kültür-sanat merkezi ve bunun dışında kalan alanlar da ticari bölge olarak geçiyor. Bu yerin plan ve projesi Kepez Belediye Meclisi'nde onayladığı halde o gün bugün bir ilerleme kaydedilemedi. Çünkü bu konuda Mehmet Atay, bugün Lara Kent Parkı ve Botanik Park'a ilgi gösterenler tarafından yalnız bırakıldı. 

Bana göre asıl kent parkı eski pil fabrikasının yeri olmalıydı. Şimdi park yaygaracılarına sormak lazım '4 sene önce neredeydiniz' diye... Kepez Belediye Meclisi tarafından kabul edilen ve Antalya'nın yükünü kaldıracak ikinci bir Kalekapısı olacak olan bu planı Antalya için tarihi bir şans olarak kabul ediyorum. Antalya kamuoyunda, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi'nde tartışılan ve uzman kişilerinin görüşü de alınarak hazırlanan bu plan önümüzdeki yıllarda Antalya'yı büyük bir sıkıntıdan kurtaracağına inanıyorum. Tabi ki sahip çıkılır, hayata geçirilirse... 

Dünya kenti Antalya'nın şehir merkezinde yaşanan sıkışıklığı ortadan kaldıracak ve yeni cazibe merkezleri meydana getirecek bu projede Kepez Belediyesi ve meclisi üzerine düşeni yapmıştır. Özelleştirme idaresinin ve Maliye Bakanlığı'nın özel bir statü ile bu alanları Antalya halkına devretmesi gerekiyor. Bu konuda Antalya milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve Antalya halkına büyük görevler düşüyor.

Elbette Lara bölgesinde 'botanik' ve 'kent' parkımız olsun... Ama önce şehir merkezinde bütün Antalya halkının ayağının altında olan ve gerçekten Antalya halkını rahatlatacak nitelikteki bu alanı park olarak Antalya'ya bir kazandıralım. Sonra şehir dışına yapılacaklara da elbette sıra gelecektir. Sonuç olarak kim ne derse desin, 'Kent' parkının adresi Lara değil, Kepez bölgesindeki eski pil fabrikasının yeri olmalıdır... Burası mutlaka öncelikli olarak Antalya halkının kullanımına açılmalıdır. Buraya gerçekten Antalyalılar'ın acil ihtiyacı vardır.
Akşam - Mevlüt Yeni

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

Toplantı tarihi 17 Şubat 2004'e ertelenmiştir


TÇMB'nin katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz