reklam

06 Kasım 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Ülkemizde Meslek Uygulamasındaki Yeni Gelişmeler Işığında Mimari Proje Yarışmaları Paneli ve Sergisi


Fotoğraf: Arkitera

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nin düzenlediği, Mimari Proje Yarışmaları konulu panel ve sergi 3 Kasım Pazartesi günü İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde Hitit Seramik sponsorluğu ve Arkitera Mimarlık Merkezi organizasyonuyla gerçekleştirildi. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Kampüs Yönetim Binası, Kütüphane, Bilgi İşlem Merkezi; Türkiye Noterler Birliği Merkez Binası ve Kültürel - Sosyal Tesisleri ve İzmir Konak Belediyesi Yeşilyurt Spor Kompleksi Mimari Proje Yarışmalarının ödül ve mansiyon alan projeleri sergilenirken bir de panel gerçekleşti.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Umut İnan'nın yöneticiliğinde gerçekleşen panel, İstanbul Mimarlar Odası Başkanı Yücel Gürsel'in konuşmasıyla başladı. Gelir dağılımının bozulması, hizmet sektöründeki aksaklıklar ve içinde bulunduğumuz zor koşullardan fırsatlar doğabileceğini belirten Gürsel tüm mimarların dayanışma içinde olmasını beklediğini belirtti.


Fotoğraf: Arkitera

Umut İnan panel öncesi yapılan toplantı notlarını aktardığı konuşmasında; yarışmaların yarının toplumunun çevresinin tartışıldığı, yeni hedeflerin belirlendiği bir platform olduğunu ve İSMD'nin mesleğin bu dinamiğini yeniden harekete geçirmek istediğini belirterek panelistlere, yarışmaların üstlenmesi gereken kavramsal ve pratik içerik hakkındaki görüşlerini sordu. Doğan Tekeli, İhsan Bilgin, Nevzat Sayın, Emre Arolat ve Cem İlhan kendi deneyimlerine dayanarak düşüncelerini dile getirdiler.

Genç mimarların, piyasada yer edinebilmek ve isimlerini duyurabilmek için bir fırsat olarak gördüğü yarışmalar mesleğin vitrini olarak tanımlandı.Yöntemin yani yarışmaların varlığının doğru olduğu fakat yürütmede hatalar olduğu; yarışma formatlarına çeki düzen verilerek, onlara sahip çıkılması gerektiği görüşünde birlik sağlandı. Bir başka genel kanı da mimari yarışmaların bir kimlik haline gelmesinin genç mimarlar için yanlış olduğu; yarışmalara karşı olmak ve bütün hayallerini onlarının üstüne kurmak arasındaki ince sınırın önemliliği üzerineydi.

İSMD ve üniversitelerin biraraya gelmesiyle yapılan çalışmalarda probleme çözüm arayışları sürecek.
Arkitera

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Semra&Özcan Uygur 
7 Kasım 2003
tarihinde Diyalog bölümümüze konuk oldular.

Semra&Özcan Uygur  hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...

 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz