reklam

06 Kasım 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Berlin Hollanda Elçilik Binası'nda Rem Koolhaas Sergisi

Staatliche Museen of Berlin ve The Office for Metropolitan Architecture ortaklaşa bir çalışma ile Hollandalı mimar Rem Koolhaas, mimarlık bürosu OMA ve think-tank AMO ile ilgili olan en kapsamlı sergiyi sunuyorlar.

Sergi OMA tarafından tasarlanmış olan ve Berlin'de yeni tamamlanan Hollanda Elçilik binasında yer alacak ve Hollanda Hükümeti tarafından desteklenecek.

Son zamanlarda en çok konuşulan ve tartışlılan mimar ve mimarlık teorisyenlerinden olan Rem Koolhaas başarılarından dolayı Pritzker Price ve Praemium-Imperiale ile ödüllendirilmiştir. Sergi yapının üst salonu olan Mies van der Rohe Neue Nationalgalerie'de gerçekleştirilecek ve 1994 yılında the Museum of Modern Art in New York'ta gerçekleştirilen sergiden sonra bir müzede gerçekleştirilen en büyük sergi olacak.

OMA ve Rem Koolhaas mimarlık dünyasında yenilikçi araştırma teknikleri, düşünceleri ve tasarımları ile öncü bir pozisyonda bulunuyorlar. Rem Koolhaas ve firmasının bu ayrıcalığı müstakil bir aile evinden(Bordo'da ev) üstün teknolojili binalara(CCTV Binası, Pekin) kadar her projede potansiyeli artırmaya yönelik olarak kararlı bir şekilde yeni bilgiler bulmaya ve eklemeye çalışmalarından kaynaklanıyor.

Sergi 90'lı yıllardan bu yana öne çıkan yeniliklerin bir seçkisi olduğu kadar OMA-AMO'nun mimari ve tasarım projelerinin bir özeti de olacak ve daha önce yayınlanmamış projeler sıradan olmayan bir sergi konsepti ile izleyenlere sunulacak.

CONTENT adlı sergi OMA ve AMO ile işbirliği olan sanatçı ve tasarımcılar tarafından da destekleniyor, örneğin Tony Oursler Koolhaas tarafından yazılmış bir yazı "Junkspace"in multimedya donanımı ve Jeff Preiss deneysel bir tarzda gösterilecek yeni bir film ile sergiye katkıda bulunmuş. Candida Höfer de sergi kapsamında Berlin Hollanda Elçilik binasının fotoğraflarını ilk kez sunacak. Sayısız proje maketlerinin sunumu da konuyla ilgili bölüm başlıkları ile yapılacak. (örn. Yüksek binalar, müzeler, müstakil evler) Bunların yanında bir film arşivi ve okuma odası da bulunacak ve ziyaretçilere Rem Koolhaas, OMA ve AMO'nun teorilerinin anlaşılabilmesi için çok sayıda projesinin yayını da sunulacak.

Küratörlüğünü OMA'dan Kayoko Ota ile Berlin Müzesi'nden Dr.Andreas Lepik ve Dr.Christina Steingräber'in yaptığı serginin sergi tasarımını da OMA'dan Jens Hommert üstlenmiş.

Sergi Berlin'den sonra Netherlands Architecture Institute (NAI) tarafından Roterdam'da Mart 2004'ten itibaren sergilenecek. NAI CONTENT'le birlikte kendi binasında 14 Şubat ve 23 Mayıs tarihleri arasında Koolhaas ve OMA'nın ilk çalışmalarının sunulduğu bir sergi de sunacak. CONTENT Roterdam'da sergilendikten sonra uluslararası bir turneye çıkacak.

Arkitera

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Semra&Özcan Uygur 
7 Kasım 2003
tarihinde Diyalog bölümümüze konuk oldular.

Semra&Özcan Uygur  hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...

 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz