reklam

10 Kasım 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye sınavını geçen Lafarge'a yönetici oluyor

Art arda patlayan krizler, Türkiye'yi şirketlerin eğitim alanına çevirdi. Lafarge'ın da yöneticilerinin yolu Türkiye'den geçiyor.

Çimento, agrega, beton, alçı levha ve çatı sistemlerinde faaliyet gösteren, özellikle çimento ve çatıda dünya liderliğini elinde bulunduran ve 75 ülkede 77 bin çalışanı olan Lafarge'da 'tepeye' çıkmanın yolu Türkiye'den geçiyor.

Şirketin ilk Türkiye Başkanı Bruno Lafont şu an en tepedeki üç isimden biri ve çimentodan sorumlu Başkan Yardımcısı. Lafarge'ın yönetiminde değişik departman ve kademelerde 20'ye yakın da Türk bulunuyor.

Paris'teki Batimat İnşaat Fuarı nedeniyle basınla sohbet toplantısı düzenleyen Lafarge yetkilileri, Türkiye'nin birbiri ardına krizler yaşayan ekonomisinin yöneticilere deneyim kazandırdığı ve burada başarılı olanların her yerde, her koşulun üstesinden gelebileceği düşüncesinde birleştiler.

'Sabrı öğrendim'
Lafarge Başkan Yardımcısı Bruno Lafont, Türkiye'de "Enflasyonu, bankaların batabileceğini ve sabırlı olmayı" öğrendiğini söyledi. Türkiye'de Turgut Özal'dan sonra en iyi politikacının Kemal Derviş olduğunu düşünen Lafont, Türk ekonomisinin iyiye gittiğini belirterek, "Amerikan kredisi ekonomiyi pompalayacak" dedi.

Lafarge Orta ve Doğu Avrupa Bölge Başkanı Yves de Clerck de, "Benim bölgemde Türkiye pilot ülke, her konuda gönüllü olur. Fransızlar planlamada, İngilizler vizyonda, Türkler ise yapma konusunda iyi" dedi. Lafarge'ın geçen yıl tüm dünyada bir performans programı başlattığını anlatan Clerck, üç yıllık programın Türkiye'de altı ayda tamamlandığını vurguladı.
Clerck, Avrupa'nın en pahalı enerjisi ve birçok ülkeye göre yüksek işçilik maliyetine rağmen Türkiye'de çimento fiyatlarının düşük olduğuna dikkat çekti. Clerck, yine de Türkiye'ye güvendiğinin altını çizdi.
Milliyet

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Baran İdil 11 Kasım 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Baran İdil hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...

 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz