reklam

13 Kasım 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

3 trilyonluk dev saray

Başkan Ülker, Balçovalılara çağdaş hizmet vermek için tasarlanan binanın yapımına büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina ile son hazırlıkları denetledi

Balçova Belediyesi'nin Ata Caddesi üzerinde inşa edilen yeni hizmet binası bir aya kadar hizmete girecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla tamamlanacak olan binada Balçovalılara çağdaş belediyecilik hizmeti verilecek. Yaklaşık 6 bin 412 metrekare alan üzerine kurulan binanın, en geç yılbaşına kadar hizmete gireceği belirtildi.

15 ayda bitiriliyor
Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker'le birlikte inşaat halindeki hizmet binasını gezen ve son durum hakkında bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "Kentimizin geleceği için uygun projeler üzerinde çalışırken vatandaşlarımızın iyi ve modern mekanlarda hizmet almalarını da arzu ediyoruz. Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker, yeni hizmet binasının projelerini hazırlayıp temel atma aşamasına getirdi. Biz de elbirliği ile yaklaşık 15 ay önce temelinin attığımız yeni hizmet binasını en kısa zamanda tamamlamak için elimizden gelen gayreti gösterdik, üstümüze düşen her türlü katkıyı koymaya çalıştık" dedi.

Uyumlu çalışma
Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker de ilçe belediyelerin Büyükşehir Belediyesi ile gösterdikleri uyumlu çalışmadan kusursuz hizmetlerin doğduğunu söyledi.
Ülker, "Değerli başkanımızın katkılarıyla hizmet binamızı kısa sürede tamamlama aşamasına getirdik. Bina tamamlandığında Balçovalılar yıllarca hizmet alacakları bir binaya kavuşmuş olacaklar" dedi. Başkan Ülker, yaklaşık 3 trilyon liraya malolacak olan binanın 1 bodrum, 1 zemin kat, 7 ara katı ve 1 çatı katı olmak üzere 10 kattan oluştuğunu belirtti.

Otopark sorunu da yok
- Binanın girişi, üstü örtülü bir şekilde hem yaya hem araçlı geçit ve girişe imkan verecek şekilde yapıldı.
- Özürlü vatandaşların rahatlıkla binaya girebilmesi için gerekli düzenlemeler yapıldı.
- Binanın camları tümüyle İzmir'e, Ata Caddesi'ne ve körfez manzarasına bakar şekilde tasarlandı.
- Bodrum katta 35 araçlık bir otopark oluşturuldu.
- Birinci katta sergi salonu, meclis salonu, encümen salonu, grup çalışma mekanları yerleştirilerek halkın kolayca Balçova Belediye çalışmalarına katılması amaçlandı.
- Binanın çatı katında toplantıların, eğlen ve öğlen yemeklerinin yapılmasına olanak sağlayacak mekanlar oluşturuldu.
Yeni Asır

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Taklit Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 20 Kasım'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar:
Jale Erzen, Hasan Bülent Kahraman, Uğur Tanyeli

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz