reklam

13 Kasım 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

İsteyince oluyormuş

Çürümeye terkedilen trilyonluk Kiraz yurdu ile ilgili seri yayınlarımız üzerine Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı ve binanın müteahhidi seferber oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kiraz Çok Programlı Lisesi öğrencileri için yaptırılan, ancak küçük eksiklikleri nedeniyle iki yıldır atıl durumda bekleyen yurt binasının tamamlanması için Milli Eğitim, Belediye ve binanın müteahhidi seferber oldu. Bina 7 güne kadar bitirilip Milli Eğitim'e teslim edilecek. Okulda inceleme yapan Milli Eğitim ekibi, bodrum kat süpürgeliklerinin yapılması, pencere duvar birleşimindeki pervaz kenarlarının alçılanması ve pencerelerin macunlanması için müteahhit İffet Göktaş'a bir hafta süre verdi.

Bir haftada bitecek
Yeni Asır'ın olayı gündeme getirmesi ile birlikte Kiraz'a 8 kişilik teknik ekip gönderen İnşaatlardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Mithat Güzel, "Eksiklikleri müteahhit tamamlatıyor. Ancak kanalizasyon bağlantısı için belediyenin bağlantı yapılacak logarı göstermesi gerekiyor" dedi.
Müteahhit Göktaş ise elektrik ve su tesisatını döşediğini, sadece abonelik kısmının kaldığını belirterek, "Elektrik ve su aboneliğini de Milli Eğitim alacak. Eksikleri tamamlayıp binayı Milli Eğitim'e teslim edeceğim" dedi.
Belediye Başkanı Yaşar Sarı da, Fen İşleri görevlilerini okula gönderdi ve kanalizasyonu bir hafta içinde bağlatabileceğini söyledi. Binada sıhhi tesisatçı Ersun Kırkman, iki elemanı ile birlikte su, duş, kalorifer bağlantısını sağlarken, taşeron Ahmet Duvarcı sıva ve duvarları bitiriyor.
Bu arada yurdun hizmete girmesini geciktiren asıl sorunun kanalizasyon bağlantısından kaynaklandığı belirtildi. Binanın kanalizasyon kodunun, bölgedeki iki okulun kanalizasyon bağlantısının yapıldığı ana kanaldan düşük olduğunu belirten inşaatçılar, " Belediye parsel dışından Köprübaşı'na kadar uzun bir kanalizasyon borusu döşemek zorunda. Bu da yükünü artırıyor. Fakat bu bağlantıyı yapacak olan da belediyedir" dediler.

Çelik'ten destek bekliyoruz
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün duyarlı yaklaşımı ile yurt binası inşaatında teslim aşamasına gelindiğini söyleyen Kiraz Çok Programlı Lisesi Koruma Derneği Başkanı Nevzat Kaya, "Kısa sürede sonuç aldık. Elektrik, su, kanalizasyon bağlanmasıyla bina teslim alma aşamasına gelecek. Fakat kanalizasyonun bağlanması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da yatak, ranza, masa, sandalye, perde gibi iç donanım ve kullanım malzemelerini göndermesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten bu konuda destek istiyoruz. Köylerden gelen 200 ortaöğrenim öğrencisinin öğrenimlerini sürdürebilmesi için bu yurda ihtiyacımız var" dedi.
Yeni Asır

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Taklit Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 20 Kasım'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar:
Jale Erzen, Hasan Bülent Kahraman, Uğur Tanyeli

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz